Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Lindex New Born Home

http://static.lindex.com/Archive/Umbraco/7752783/c2c2r_1439_babyhome_02.jpg

Jag har fått hem ett badlakan och påslakanset för baby att recensera, dessa kommer från Lindex och är del av deras nya serie ”New Born Home”. Jag har tvättat och prövat båda produkterna och här kommer min recension:

Badlakan: Badlakanet i frotté är väldigt mjukt och något tjockare än liknande på marknaden. Det uppskattar jag! Badlakanet är väldigt enkelt med en söt nallebjörnshuva. Det finns inga tvättlappar eller annat som skaver eller är i vägen. Det är helt enkelt otroligt mjukt och skönt för en bebis. Jag gillar även att det är frotté både på insidan och utsidan, och inte velor som annars är vanligt. Frottén har bättre uppsugningsförmåga och torkar bättre tycker jag. Tack vare storleken på badlakanet kan även min 21 månaders ha den. Jag gillar verkligen huva då det är mysigt att ha något mjukt runt huvudet för en nybadad blöt bebis. Blir även enkelt att skapa en ombonad ”in-lindning” med huvan.

Pris: 149 kr

Mått: 80 x 80 cm.

Maskintvätt: 40°

Material: 95% Bomull,5% Polyester

Badlakan Vit

Jag har torktumlat badlakanet efter tvätt för att göra den lika fluffig och härlig som när den är helt ny. Det fungerar bra och badlakanet håller sig mjukt och fluffigt även efter tvätt. Jag tycker det är en gulligt och skönt badlakan som passar i de flesta hem. Väldigt neutralt och enkelt. Något som passar mig, men som andra kanske tycker är tråkigt. Priset tycker jag är helt okej, inte billigt men inte heller dyrt. Jag tycker badlakanet är prisvärt och skulle själv köpa den för detta pris.

Påslakanset: Påslakanset i en fin mild grå färg med texten ”Dream big, little one”. Jag gillar hur påslakanet är förpackat! Det kommer nämligen i en tygpåse som är otroligt söt. Enligt Lindex så kan den medföljande tygpåsen knytas fast på spjälsängens utsida som en söt inredningsdetalj och som förvaringsmöjlighet till bebisens saker. Jag har en liten Maileg gris i den och ett gäng nappar.

barnplaggsguiden.se

barnplaggsguiden.sePåslakanet är i en mjuk linne och bomullsblandning, det är mjukt för att vara linne men det finns ändå struktur. Linne är speciellt och känns inte som bomull eller jersey. Jag personligen tycker om linne och är därför väldigt nöjd med hur mjukt detta påslakanset är. Lakan stängs med knäppning längst ner. Riktigt snyggt med fina bruna knappar!  Bra, då slipper man täcken som smiter och knutar som går upp! Storleken är standard i Sverige.

Pris: 249kr

Mått: 125 x 110 cm / Örngott 55 x 35 cm.

Maskintvätt: 40°

Material: 55% Lin,45% Bomull

Håller bra i tvätt, både färg och text håller bra. Materialet blir bara mjukare och mjukare. Jag upplever att linne bara blir mjukare och mjukare efter användning och tvätt. Kul med material som utvecklas med tiden. Jag torktumlar detta set för att behålla mjukheten och det fungerar verkligen! Jag tycker det är ett snyggt set med fina detaljer som knäppningen, lilla påsen som den kommer i och ett fint print. Jag tycker det är ett toppenpris. Bäddset för barn är ofta mycket dyra och detta set är ett fynd. Mycket bra pris!

barnplaggsguiden.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina Berglund

    Hej! Vad hade du för täcke till påslakanet, vilken storlek på det? Det verkar skilja beroende på var man köper, IKEA har egna – Jysk har egna samt att storlekar på påslakan skiljer sig överallt. Hemtex, Åhlens och märken har 100×130. Mvh Lina