Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Nappbett?

Jag har tänkt en del på det här med användandet av napp och nappbett osv. Jag har alltid varit väldigt positiv till användandet av napp. Det har varit skönt att Aline tog napp så bra och nu även Ian. Däremot så börjar Aline nu få alla sina tänder. Hon använder nappen rätt mycket hemma och på helgen, till skillnad från föris där hon endast använder napp när hon ska sova. Jag börjar oroa mig lite att hon ska få nappbett, och såklart att hon gillar nappen ”för mycket”. När jag var vid MAMs monter på underbara barn visade de mig en napp som heter MAM Perfect. De vi använt innan är MAM Original och Air. Skillnaden mellan napparna är att napphalsen är betydligt smalare på Perfect.

Perfect är även:

  • Utvecklad för att minska risken för felställning av tänderna.
  • Utvecklad i samarbete med käkkirurger och barntandläkare
  • Särskilt smal och mjuk napphals – tack vare Dentoflex®

 

Har någon Perfect? Vi har börjat använda den nu, vilket funkar riktigt bra. Aline verkar inte tycka det är någon skillnad! Hoppas det kommer påverka tänderna mindre.

Jag passade även på att fråga hur sortimentet ser ut i dagligvaruhandel respektive apotek/barnbutiker. Jag har virrat runt och letat MAM start till Ian på Ica Maxi och city gross, och blir lika irriterad varje gång jag inte hittar dem. Så nu har jag fått lite klarhet. Alla MAMs nappar finns på dagligvaruhandeln, förutom 4 nappar: Startnapp 0-2m,  Perfect 0-6m & 6m+, Night original 0-6m och Air 0-6m som endast finns hos apotek och babybutik.

Heja nattnappar som lyser! Kan verkligen rekommendera dem!

MAM Night MAM Perfect MAM Perfect Night MAM Night

Vill man som jag ha specifika mönster kan man beställa dem på deras hemsida! Jag beställde namnnappar med Aline på när Aline skulle börja på föris. Mycket värt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    Varför slutar ni inte med nappen istället? Är inte Aline närmare två år? Finns väl egentligen ingen anledning för ett såpass stort barn att ha napp, förutom att det är skönt för päronen då.

    1. barnplaggsguiden

      Hej, hahah ja sant, det är skönt för oss! Jag gillar att hon har napp, hon har ingen snuttis eller annat, utan det är nappen som gäller för henne. Du har en poäng, kanske är det dags att vänja av för att sen sluta helt?

  2. Maria

    Den första tanke som slår mig är – om din dotter bara använder napp på förskolan när hon ska sova, då kanske hon inte behöver använda den hemma mer heller? Så istället för att byta napp kanske ni kan prova att göra som på förskolan? Det är skönt att barnen tar napp, jag håller verkligen med, men lika glad har jag blivit då de kunnat trappa ner på användandet då de blivit större!

  3. Sussi

    Min dotter använde napp tills hon var 4 år och hade nappbett. När hon slutade så tog det några veckor sen var better helt borta. Oroa dig inte:)

  4. bessan

    Hej, jag såg dina underbara tavlor i ditt vardagsrum i Isabellas blogg. Får jag fråga vart dem kommer ifrån?

  5. victoria

    Hej, jag såg dina underbara tavlor i ditt vardagsrum i Isabellas blogg. Får jag fråga vart dem kommer ifrån?

    1. barnplaggsguiden

      Hej! Tack snälla! Ja dom är underbara, det är print som någon på Konstfack gjort. De är köpta på julmarknaden för ca 3 år sen! Det står NilssonBengtsson längst ned. Hoppas det hjälpte något =)