Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Lindex/ FIX overall

Tillsammans med Aline har jag testat denna säsongs Lindex/FIX overall. Något jag verkligen tycker är kul är att Lindex hakat på trenden och använt sig av BIONIC Finish ECO®. Det är en ekologisk vattenavstötande impregnering. Fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin. Härligt att Lindex som är så stora satsat på en impregnering som är ekologisk, giftfri och tålig, väldigt bra när det kommer till barnkläder. För övrigt tycker jag de satsar mer och mer på miljövänliga alternativ! Sånt gillar jag och stöttar gärna!

Såhär beskriver Lindex overallen:

Vind- och vattentät vinteroverall i material som andas. Tejpade sömmar och invändigt foder samt fleecefoder vid nacke och i den avtagbara luvan. Förstärkningar vid knä och rumpa samt resår vid benslut med elastisk hälla under fot.


Prisklass: Lägre prisklassen

Vattenpelare: 10 000

Andningsbart material: Ja

Tejpade sömmar: Ja!

Storlek/passform: Finns i storlek 86-122. Nätt overall som jag tycker är liten/normal i storleken. Jag gillar att den är nätt och inte så ”puffig” då barnet kan röra sig fritt i den. Overallen är inte i vägen för barnet i lek och bus. Overallen är rak i modellen. Den sitter bra på kroppen och passar bra nu men det finns definitivt plats för Aline att växa så hon kan ha den hela vintern. (Kom ihåg nävegreppet).

Vikt: Lätt! Väger inte mycket alls vilket bidrar till att den är enkel och smidig för barn att röra sig i.

Maskintvätt: Max 40°C, viktigt att inte tvätta mycket då vattenpelaren går ned vid varje tvätt!

Torktumling/Torkskåp: Kan torkas i torkskåp på låg temperatur.

Material: Vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO®. 100% nylon på utsidan ( vattenavstötande nylon) och 100% polyester (fleece) inuti.  Fleecen är vindtät och har hög andningsförmåga, vilket behövs när barnen blir varma och svettiga. tack vare andningsförmågan så blir inte overallen kall och blöt utan vattnet transporteras bor och håller både barn och overall torr!

Jag tycker att overallen håller vad den lovar, den är vattentålig. Jag har duschat overallen i ca 2 minuter. Resultatet är att den håller tätt och släpper inte in vatten alls. Inget läckage i sömmarna eller dylikt. (Där har jag verkligen sprutat vatten rakt på!) Overallen tar heller inte in vatten i yttertyget, vilket annars kan tynga ned. barnplaggsguiden.seFördelar

  1. Priset! Otroligt bra pris!
  2. Reglerbara ärmslut med kardborreband. Kan justeras beroende på barn så det inte läcker in kyla.
  3. Avtagbar luva – Bra! Viktigt så barnet inte skadas om det fastnar med luvan.
  4. Vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO. Tål till och med att bli utsatt för mycket vatten länge (dusch) och yttertyget stöter bort vatten väldigt effektivt utan att ta in alls.
  5. Finns bra fickor – bröstficka och sidfickor perfekt att ha saker i.
  6. Justerbar midja, möjlighet att dra ihop för att passa barnet.
  7. Ärmmudd med hål för tumme. Stort plus! Jag älskar denna funktion, bra att hålla handlederna varma, mjukt skönt material! barnplaggsguiden.se
  8. Kardborreband vid ärmslut.
  9. Reflexdetaljer fram, bak och på ärmarna.
  10. YKK dragkedja fram med invändigt hakskydd i fleece. (YKK dragkedja är den bästa dragkedjan på marknaden!) Hakskydd i fleece skyddarn barnen från att göra illa sig när man drag upp dragkedjan! Bra och smart detalj!barnplaggsguiden.se

Nackdelar:

  1. Elastiskt hälla under foten, där man inte kan justera längd, jag skull föredra silikonband som man kan justera längden på.
  2. Finns endast i 3 färger, hade önskat fler!
  3. Saknar att kunna justera benslutet med karborre, dragsko eller liknande som på armarna.

Pris: 799 kr. Det är ett väldigt bra pris! Otroligt prisvärd overall. Perfekt för de som inte vill lägga ned massa pengar på en overall med ett visst ”märke” men som ändå vill ha en bra overall som klarar vårt nordiska kalla klimat. Jag tycker verkligen att overallen gör det jag vill att den ska. Håller mitt barn varm och torr. Den är något enklare än andra overaller på marknaden, men fortfarande väldigt bra. Jag kan rekommendera denna overall nu inför vintern.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Hej,
    Hade den overallen förra året till min son. Jag var helnöjd, men jag tog bort resåren, sydde i knappar och satte sen dit reglerbar resår. Resåren som ska vara under skon 🙂

  2. Sara Hansson

    Grym recension igen!! Jag tittar på att köpa den blå till min lilla kille! toppen att de håller i ditt vattentest!