Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Utvärdering: Nemé

Hej alla! Tänkte återkoppla till härliga Nemé nursing och deras amningskläder som jag prövat!

AMNINGSTOPP BASIS

Storlek/Passform: Först och främst så vill jag säga att de inte är små i storleken utan snarare normala. Jag har nu förstått att fibrerna i bambu påminner om viskos och ”växer” lite. Det betyder altså att vid användning så blir plagget lite större och då ”normal” stort.

Material: Materialet är himmelskt mjukt och känns härligt mot huden.Jag gillar att de använder sig av just bambu då  det suger upp fukt bättre än bomull, vilket är bra då jag känner mig varmare än någonsin vid amning.  Bambu är även ett organiskt material som har mjuka fiber som inte irriterar huden. Jag blir torr och är då känslig, detta material irriterar inte huden och skapar kli som andra plagg lätt gör. Det är också ett naturligt giftfritt antibakteriellt material vilket känns bra när det ligger mot huden och brösten som bebisen suger på, motverkar även svettdoft! Alla plaggen är giftfria och ”närproducerade” i Estland och Sverige.

Tvätt: Vid tvätt så går fibrerna tillbaka och plaggen blir lite mindre igen ( för att sen ”växa” vid användning). Alla plaggen håller väldigt bra! Jag har tvättat i 40 grader, och plaggen har inte tvättpåverkats. Alla återgår till sin form och färgen är densamma som när de var oanvända. Jag uppskattar verkligen när plaggen håller! Speciellt amningslinnen som bli nedsölade med mjölk och kräks ( iaf här!) som gör att jag tvättar ofta. Kul!

NEMÉ AMNINGSTOPP BASIS

Pris: Amningstopp Basis, som ni ser ovan kostar 395 kr. Kan verka dyrt vid första anblick tycker jag, men om man jämför med andra amninglinnen så är det ungefär vad de ligger på. Jag tycker att linnet och även klänningen Tuva samt toppen Maja är prisvärda. Väldigt bra kvalitet! Min favorit är Basis som jag använder ofta! Alla plagg är otroligt snygga och de känns moderna och eleganta. Kul att amningsplagg kan vara snygga och designade!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.