Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini A Ture Vantar

Ännu en härlig vante i mitt stora vanttest! Jag och givetvis Aline har fått pröva danska Mini A Tures vantar. Här är Mini A Tures egna beskrivning:

Mini A Ture´s tumvante med praktiskt dragkedja på handryggen för att barnet smidigt ska få i handen. Extra långt skaft för att den lätt ska gå att dra över armen.

Vindtåliga: Ja

Vattenpelare: Alla Mini A Tures ytterkläder har en vattenpelare på 8 000 mm garanterat efter 5 tvättar. Detta är unikt då det är väldigt få, om något annat märke som vågar garantera en viss vattenpelare efter tvätt! Otroligt bra tycker jag. Speciellt på vantar då de lätt blir smutsiga. Anledningen till att de kan garantera vattenpelare på 8 000 efter 5 tvättar är för att de använder sig av en coating av Polyurethane som sitter på insidan av yttermaterialet vilket gör att de kan garantera att inga farliga ämnen finns i plagget. Det är alltså ett membran och skyddar mot vatten och andas.  Många impregneringar och andra behandlingar kan innehålla miljöfarliga ämnen (bl. a. perfluorerade ämnen) och som tvättas ur vid varje tvätt med sämre och sämre vattenpelare som följd. Mini A Tures vantar har istället en utsida som är varsamt strykbehandlat vilket ger en naturlig vattenavvisande effekt.

barnplaggsguiden.seVärme: Mini A Ture använder två olika isoleringar i sina vinterkläder – ThermoLite och Primaloft. Båda materialen har förträffliga värmeisolerande egenskaper och är lätta vilket gör att de ger mycket värme utan addera vikt, något som är mycket viktigt när det kommer till barnkläder. Jag tycker att vanten är väldigt lätt och smidig och den håller värmen otroligt bra. Jag kan rekommendera dessa vantar till alla åldrar vilket jag inte ofta kan göra. Vantarna är så lätta och varma, samt enkla att röra händerna i att även de minsta barnen kan ha dem.

Både ThermoLite och Primaloft andas och har en hög vattenevapurerings förmåga vilket gör att de släpper ut fukt från kroppen men även värmer barnet även om hen skulle bli fuktig. Risken som jag tidigare nämnt är att barnen annars svettas och det blir blött på insidan och de blir kalla!

Storlek/Passform: Mini A Ture´s tumvante har en praktiskt dragkedja på handryggen för att barnet smidigt ska få i handen. Jag tycker det är väldigt enkelt att sätta på vanten på Aline. Det finns även extra långt skaft för att den lätt ska gå att dra över armen.  Skaftet har resår på toppen vilket jag tycker är super! En smart detalj är den justerbar kardborreknäppningen för att bättre hålla fast vanten på handen. Vanten sitter på plats genom lek och glider inte runt, kardborrknäppningen ser verkligen till att vanten sitter där den ska. Och har man andra plagg från Mini A Ture så finns även en hållare som fästes i Mini A Ture´s overall och babyjackor.

Finns i storlek 0-6 mån (XS) till 6-7 år (XL) Aline har storlek 2-3 år (M) som är bra i storlek. Något stora men lär passa bättre när hon är 2. Jag tycker att ni kan gå på åldern av barnet när man köper dessa vantar.

Nedan ser ni vantarna öppna för att sätta i handen, och bilden under: stängda.

image barnplaggsguiden.seSlitstyrka: Materialet testas i ett s.k rubtest (Martindale metoden) där materialet som testas sträcks ut över diskarna på Martindale maskinen och som sedan gnuggas i en vibrerande cirkel mot varandra. Materialet inspekterat kontinuerlig för brister och slitningar och testet avbryts när materialet går sönder eller när det är märkbar förändring i tyget.

Materialet som Mini A Ture använder klarar över 50 000 rubs vilket är det högsta resultat ett material kan få. Imponerande och tryggt att veta att vanten är slitstark. Perfekt för aktiva barn. Gör även att vanten håller så syskon kan ärva, och livstiden på plagget förlängs!

Design: Vantarna är väldigt snygga tycker jag. Enkla, inga krusiduller och konstigheter utan endast en härlig dov rosa. (Finns såklart fler fina lite dova färger och säsongens nyheter)

Pris:  319 kr. Övre-prisklassen. Tack vare hållbarheten och kvaliteten på plagget förstår jag priset. Därför tycker jag vantarna är värda sitt pris. Vanten har en lång livstid, tål tvätt och håller mot vatten, vind och kyla som den lovar. Dessutom helt fria från gifter av olika slag. Plagget passar lika bra i skidbacken som på föris! Mycket fina vantar som vi kommer använda mycket under vintern!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Beatrice

    Väldig bra och utförlig recension. Tror att jag som många andra verkligen tar hjälp av det du skriver! 🙂 kul blogg med bra info! Ska in och kika på vantarna!