Veckans "rookie" – Ossoami – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Veckans "rookie" – Ossoami

Jag har nyligen fått höra om ett härligt nytt företag som heter Ossoami, första kollektionen lanserades i november 2013. Det var en tvåbarnmamma som tröttnade på att alla byxor jämt gick sönder och att hon aldrig hann laga dem, så hon startade Ossoami. Linda Sjölund som mamman heter förfärades över den ekonomiska, tidsmässiga och miljömässiga påfrestningen som det innebär att hela tiden köpa nytt som snabbt gick sönder. Det visar sig även enligt en marknadsundersökning som hon gjorde att 85% av alla småbarnsföräldrar upplever samma problem. Det är inte så förvånande tycker jag då alla jag känner med äldre barn jämt säger att kläderna går sönder.

Ossoami har skapat som en motpol till “slit-och-släng” och tack vare henne många år i modebranschen så har hon verkligen lyckats skapa fina, coola och snygga jeans till barn, som HÅLLER.  Det Ossoami har gjort är att skapa marknadens tåligaste barnjeans, utan att, som Ossoami säger: “utan att göra avkall på design och komfort”. Jag är benägen att hålla med! Jeansen ser otroligt fina och coola ut. Ska återkomma med exakt hur de är så fort jag fått känna och klämma lite. De börjar i stolek 92 och går till 152.

De använder sig av patenterade cordura som är ett material baserat på en specifik fiberteknik, som man idag använder i yrkeskläder, motorcykelkläder och uniformer. Det är ett ofantligt tåligt och slitstarkt material som ser ut som vanlig denim.

Hurra för Ossoami och deras affärsidé! Jag tycker att det är på tiden! Tyvärr är Aline för liten att testa dessa, men jag ska nog hitta någon som kan göra det åt oss! Om ni vill kika mer gå in HÄR!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.