Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Geggamoja overall

Tillsammans med Aline har jag testat Geggamojas nya overall. Denna overall har många finesser som jag kommer gå in på men först så vill jag berätta att Geggamoja har hakat på trenden och använt sig av BIONIC Finish ECO®. Det är en ekologisk vattenavstötande impregnering. Fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin. Härligt att Geggamoja satsat på en impregnering som är ekologisk, giftfri och tålig, väldigt bra när det kommer till barnkläder.

Såhär beskrivs overallen av Geggamoja:  Svart overall med tejpade sömmar från Geggamoja. Vattentät med avtagbar luva och reflexer, slitstark vinteroverall i vind- och vattentät nylon samt reglerbar benöppning. Corduraförstärkning på utsatt områden – rumpa, knä samt benslut. Torkas hängande eller i torkskåp.

Winter Overall Black/Orange

Prisklass: Övre. (Kostar 1499kr)

Vattentäthet: 10 000 mm. Jag har duschat overallen (utan Aline) i ca 2 minuter. Den är helt tätt, släpper inte in vatten alls. Inget läckage i sömmarna eller dylikt. Overallen tar inte in vatten i yttertyget heller vilket annars kan tynga ned. Perfekt för vårt nordiska klimat, samt för lek i snö.

imageAndningsförmåga: 5000 gr/m2/24h

Tejpade sömmar: Ja

Storlek/passform: 74/80-140 cl. Jag tycker att Geggamoja är stora i storleken. Min dotter är 85 lång och i denna så har vi storlek 86/92. Den sitter bra på kroppen men det finns definitivt plats för henne att växa så hon kan ha den hela vintern. (Kom ihåg nävegreppet). Tänk på att det är dubbelstorlekar i dessa och overallen ska hellre vara lite stor än att passa exakt eller vara för liten. Tips är att prova i butik eller hemma. Overallen är rak i passformen, jag tycker att den går åt det smalare hållet. Med det sagt tror jag de allra flesta barn kan ha den, den är inte lika ”puffig” som många overaller kan vara.  Detta är en fördel då den känns smidig, det är inte massa tyg i vägen utan barnet rör sig otroligt lätt i den! Overallen kan dras åt i midjan. imageOverallen har en ny väldigt smart lösning vid benslutet. Det finns ett elastiskt band som man kan dra åt. Bra när man vill se till att snö eller väta inte ska komma in mellan skon och overallen. Det underlättar mycket tex på förskolan när barnen kläs på, då det elastiska bandet redan är åtspänd för att passa just ditt barn. Det är lätt att öppna upp detta igen om man exempelvis byter skor eller av någon annan anledning vill ändra ”spänningen”.

image Material: Vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO®. 100% nylon på utsidan ( vattenavstötande oxfordnylon) och 100% polyester fleece. Detta är ett thermolite foder som håller barnet varmt. Fleecen är vindtät och har hög andningsförmåga, vilket behövs när barnen blir varma och håller plagget torrt! Det unika med denna overall som gör den otroligt lekvänlig och slitstark är att den har corduraförstärkning på rumpa och knän. Cordura är ett material med speciell fiberteknik som används tex i yrkeskläder, uniformer, motorcykelkläder osv. Alltså väldigt tåligt och superstarkt. Perfekt när man har barn som leker ute hela vintern.

Vikt: Medel, inte speciellt tung. Inget som barnet kommer reagera på.

Maskintvätt: Tvättas i  40°C

Torktumling/Torkskåp: Ja, Max 40°C

imageFördelar:

  1. Elastiskt band vid benslut som kan justeras så det passar ditt barn.
  2. Reglerbara ärmslut med kardborreband.
  3. Avtagbar luva – Viktigt så barnet inte skadas om det fastnar med luvan.
  4. Corduraförstärkning
  5. Reflexer! När man som vi har en svart overall är det extra viktigt med mycket och bra reflexer. Denna overall har många bra reflexer.
  6. Kan torkas i torkskåp! Oj så bra! Äntligen en overall som tål det! Perfekt på förskolan. Däremot krävs det mycket för att blötta ner denna overall, så jag tror inte det kommer behövas.
  7. Vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO. Tål till och med att bli utsatt för mycket vatten länge (dusch) och yttertyget stöter bort vatten väldigt effektivt utan att ta in alls.
  8. Kan tvättas i tvättmaskin.
  9. Silikonremar för fötterna. Bra då de annars går sönder/ nöts ner väldigt lätt!
  10. Bra fickor, bra att ha små saker i (nappar osv)

Slikonrem och möjlighet att justera benslutet

imageNackdelar:

  1. Ett högt pris
  2. Finns endast i 3 färger, jag hade önskat fler! ( Svart, Grön och Rosa)

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag verkligen gillar denna overall och har haft svårt att hitta brister. Den är verkligen gjord för vårt kalla/blöta klimat. Den håller värmen väldigt bra och klarar många minus. Vattentåligheten i kombination med att overallen andas gör den svårslagen, klarar slasken och är perfekt för lek samt utomhusaktiviteter av alla dess slag. Synd med det höga priset, men jag motiverar och försvarar det med kvalitet och ekologisk impregnering.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.