Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Lindex – FIX tumvantar

Hej på er alla! Hoppas ni njuter av min vinterspecial!

Nu tycker jag att det är dags att testa ett billigare alternativ. Jag kommer även skriva om Lindex overall, så ni vet. Lindex/FIX vantar är mer än hälften så billiga som de andra jag testat hittills. Priset behöver inte betyda skillnad i funktion.

Här kommer recensionen: Tumvantar från Lindex i 100% bomull med fleccefoder (polyester) på insidan. Priset för dessa är 69.50 kr och de är väldigt lätta att ta på samt få in tummen rätt. De är varma och sitter bra på handen, enkelt för barnen att leka med dem då de inte är klumpiga eller i vägen alls. Passar bra till hösten och tidig vinter. Jag skulle inte ta dem när det är blött ute då detta material inte är vattenavvisande utan snarare kan dra åt sig vatten, samt vara blöta länge.  Vantarna går att tvätta i 40 grader vilket är toppen! Prisvärda vantar utan tvekan, kan till och med säga att de är billiga.

http://static.lindex.com/Archive/ProductImages/7126/7126862/S0000007152085_F_W40_20140718153020.png

För lek under vintern har jag testat Lindex/FIX tjockare ”skidvante”. De är förvånansvärt lätta att ta på, trots att de inte har dragkedja hela vägen till tummen. Den satt väldigt bra på Aline och hon kunde leka obehindrat. Vantarna finns i två storlekar, 1-3 år och 4-6. Jag tycker att de är små i storleken och skulle snarare säga att de passar ett barn från 1-2 år. Jämfört med andra vantar jag har hemma som är för ett barn med storlek 80-86, så är de små. Måttet på handen (fingertopp till handled) på utsidan av vanten mäts till 10 cm i stället för 13 cm som på de andra.

Tumvantarna är  i vatten- och smutsavvisande material. De har även reflex samt mudd vid skaft. Stor fördel tycker jag! Håller värmen mycket bättre än utan, samt sitter kvar bättre! Aline kan inte skaka av dem från händerna! Förstärkt med anti-slip på insidan av handen så barnet får bättre grep! Gör även vanten mer slitstark.  Dessa vantar har en thinsulatefordring som stänger ute vatten och kyla och håller värmen. Även dessa vantar går att tvätta i 40 grader! Däremot så ska ingen vante eller overall med membran eller impregnering tvättas för ofta då det förstör deras vattenavvisande funktion!

Vattentest: När jag spolar vatten på vanten så rinner det av lätt, vanten suger inte åt sig av vattnet märkbart. Vanten klarar även att bli doppad i vatten i 20 sekunder, och 1 minut. Jag är väldigt imponerad då den håller handen torr trots att den har ”badat”. Vanten suger inte heller åt sig av vattnet och blir tung, utan den släpper helt enkelt inte in vattnet. Detta gör så att jag kan rekommendera denna vante till lek ute oavsett väder, perfekt på förskolan, vid iskallt väder,  när man leker i snön och när det är slaskigt ute. Imponerande med tanke på priset (89.50kr) . Elodie Details vanten klarade inte detta och den var betydligt dyrare (199kr).

http://static.lindex.com/Archive/ProductImages/7115/7115708/S0000007127926_F_W40_20140722185608.png

Slutligen vill jag säga att jag är nöjd och imponerad med vantarna från Lindex/FIX. De är så billiga att man kan köpa fler par, perfekt då vantar alltid försvinner. De håller varmt och torrt samt sitter kvar på handen. Tänk bara på att de är små i storleken och att det kan vara bra att testa i butik, alt klicka hem och prova hemma.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.