Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Geggamoja Vintervantar

Geggamoja vanten har FAN-TEX teknologi, det innebär att vanten består av ett TPU membran, en thermolite insida som värmer, vanten andas och ventilerar svett, vatten och fukt samtidigt som den är vattentät . Den är vindtålig och har en förstärkning som är slitstarkt och tålig.

imageVindtålighet: Ja

Vattentåliga: Ja, dessa vantar är supervattentåliga. 10 000 vattenpelare.  De har den nya Bionic-Finish Eco som jag tidigare skrivit om, det är en miljövänlig och ekologisk impregnering. Denna impregnering i sig är vattenavstötande samt smutsavstötande. Impregneringen förutom vattentåligheten, ser även till att plagget torkar snabbare och fungerar att tvätta utan att det försvinner. Klarar att vara i vatten i en minut utan att bli minsta blött!

imageBästa med denna vante, och det jag gillar mest av vantarna hittills är att den har en förstärkning på hela insidan av handen och tummen samt på översidan av fingrarna.

imageAndningsförmåga: 8000 gr/m2/24h, vanten ser till att du håller dig torr genom att ventilera ut fukt. Bra när barn leker och blir svettiga. Annars är risken att bli väldigt kall om du svettas och blir blöt.

Värme: Har ett foder av thermolite, som är ett tunt och smidigt material som håller värmen väldigt bra. Jag håller helt med, testat själv och man blir varm utan att svettas. Värmen kommer utan att man behöver aktivera händerna.

Storlek/Passform: Vanten är smidig, sitter bra på handen. Däremot är det lite svårt att få på vanten. Jag har satt på den på Aline nu säkert 15 gånger. De sista gångerna fick jag verkligen till det och då gick det snabbt. Så övning ger färdighet, det är alltså inte omöjligt utan endast en fråga om rätt ”touch”. Tror det beror på att det inte finns en dragkedja fram till tummen. Det är resår kring handleden som gör att vanten sitter där den ska. Vill man dra åt ännu mer så finns det även kardborreband som man kan spänna åt. Det gör att vanten passar de flesta storlekar på händer.

imageDesign: Svarta, enkla, snyggt med den vita texten geggamoja på översidan av handen. Finns en dragsko högst upp vid vantens öppning. Den går att dra åt över overallen för att stänga till helt. Bra funktion som håller tätt, varmt och gör att vanten sitter där den ska på små barn. Riktigt bra! Saknar denna funktion på många vantar!

Pris: 299kr, medel/över prisklass

Slutligen: Helt klart en vante av rang! Håller tätt även om när jag doppade den i ett glas vatten. Ska man endast köpa ett par vantar som man vill ha till allt så är det dessa. Håller vad de lovar, värda pengarna! De enda som är anmärkningsvärt är att de är något svåra att få på, Aline blir 2 i december och allt annat än samarbetsvillig, så kan tänka mig att de är lättare att få på, på något äldre barn.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.