Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini Rodini overall

Tillsammans med Aline har jag testat mini rodinis overall  ”Panda AOP” från Explorer kollektionen. Största skillnaden mellan den vi testat och den som finns i butik nu är att den nya har en ny impregnering som är Bionic-finish Eco. Det är en miljövänlig impregnering som är giftfri och tålig, väldigt bra när det kommer till barnkläder.

Mini Rodini sägs göra overaller som skall fungera för all aktivitet, höst och vinter. Plaggen är både vind och vattentåliga med ett vattentät membran som skyddar. Sömmarna är tejpade och plaggen skall andas väldigt bra

IMG_3907

Prisklass: Övre – 1699kr 

Vattentäthet: 8000 mm (jämför då med en helt vattentät regnjacka som har ca 2000)

Andningsförmåga: 8000 gr/m2/24h, plagget ser till att du håller dig torr genom att ventilera ut fukt . Bra när barn leker och blir svettiga. Annars är risken att bli väldigt kall om du svettas och blir blöt.

Tejpade sömmar: Ja

Reflexer: Ja, både på ben och armar!IMG_3908

Storlek/passform: Jag tycker att Mini rodini är stora i storleken. Min dotter är 85 lång och i denna så har vi storlek 80/86. Den sitter bra men det finns plats för henne att växa så hon kan ha den hela vintern. ( Kom ihåg nävegreppet) Overallen är rak i passformen och går även att dra åt i midjan för att få den smalare. Aline rör sig enkelt i den och den är varesig för bred eller smal.IMG_3912

IMG_3911

 

Vikt: Medel. Den är lite ”tung” men inget som stör tycker jag. Aline begränsas inte av tyngden på overallen alls.

Maskintvätt: Max 40°C, ska tvättas ensam.

Torkskåp: Max 40°

Fördelar:

  1. Overallen har mer material på vissa ställen där man oftast blir kall. Exempelvis finns det tjockare lager med mer fleece på överkroppen och rumpan än ärmarna för att skydda mot köld.
  2. Helt vattentätt! Tejpade sömmarna håller vad de lovar!
  3. Mini rodini försöker så gott det går använda sig av återvunnet material och påverka miljön så lite som möjligt.
  4. Luvan sitter fast med knappar och går att ta bort. Viktigt när man ser till strypningsrisk!
  5. Möjligt att dra åt i midjan för att göra overallen smidigare
  6. Silikonremar för fötterna. Bra då de annars går sönder/ nöts ner väldigt lätt!

IMG_3910

 

Nackdelar:

  1. Står att det finns extra skydd på knän och armbågar men det tycker jag inte. Varken ser eller känner något extra slitstarkt eller tjockare material.
  2. Går ej att torktumla! Och torkskåp skall den klara men har hört att man skall undvika detta så långt det går! Detta försämrar vattentäthet osv.
  3. Priset, väldigt högt. Däremot är det vad många overaller kostar. Tror tyvärr att man betalar en hel del för att det är märket ”mini rodini”.
  4. Finns inte möjligheten att dra åt i benslutet för att förhindra snö att komma in mellan sko och benslut. Endast resår, som jag tycker är lite brett.

En väldigt bra overall som klarar köld bra! Helt vattentät, håller tätt även när jag duschat den. Däremot så funderar jag lite kring priset, bäst i test overallen 2014  (ticket outdoor) ligger på ca 1100 kr. Jag vet inte om jag tycker den är värd 600kr mer. Trots det så är den supersnygg och smidig, enkel att ta på och av och helt klart ett plagg vi kommer bära i vinter! Sköter man overallen bra så kommer den även kunna säljas vidare till ett okej pris, vilket är ett plus! Fungerar som förskoleplagg, helgplagg och på skidsemestern!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.