Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Klä barnen i merinoull

Nu inför kallare tider så är det bra att tänka på vilket material man klär barnen i. Sveriges klimat är växlande och därför är ull ett bra alternativ för barnens underställ, tröjor, strumpor osv. Merinoull är ett material som inte kliar, känns lent mot huden och håller värmen.  På vintern är det värme isolerande och blir man varm så andas materialet. Det är även bra då ull håller fukten borta från huden och är självrengörande, så lätt att hålla rent. Perfekt att ha som innersta lagret mot huden. För er som inte tidigare klätt barn på vintern så är det överlag bra att klä dem i olika lager.

  1. Inre skiktet håller kroppen torr
  2. Mellanskiktet håller kroppen varm
  3. Håller kvar värmen, skyddar mot vind och vatten samt ventilerar (andas) ut överskottet.

Vi har fått hem ett underställ från Pierre Robert att testa/recensera. Spännande! Måste säga att det är bra priser på ullplagg (229 kr per del). Polarn och pyret har exempelvis 299kr. Ser framemot att ge er en recension! Är de bra ska jag även undersöka deras linnen för vuxna. (Hejdå mjölkstockning!)

Storlekarna går från 3 mån till storlek 164 ”baby wool” och”Young collection”, samt kläder för vuxna såklart! Alla ullplagg från Pierre Robert kan tvättas i maskin, däremot är det viktigt att tvätta dem rätt. Heja!

barnplaggsguiden.se

barnplaggsguiden.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Jag har provat deras ull-kläder till min son är väldigt nöjd.
    Det jag mest funderar över när det gäller att klä barnen i ull är: Ska de ha ull på sig varje dag? Då måste man ju köpa en hel garderob med ullkläder att ha under vintern. Hur gör ni andra föräldrar? De är ju ute varje dag på förskolan.

    1. Ella

      Vi har ett ullställ på dagis och ett extra att byta med samt ett hemma. Har bara de när de är som kallast! Men håller med, de är svårt..