Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Hallonbladste

Det finns en hel del kvinnor, däribland jag, som dricker hallonbladste inför förlossningen. Hallonbladste sägs öka mjölkproduktionen, hjälpa med att minska efterbörden, samt stärka livmodern. Vissa säger att det även ger starkare värkar och har en lugnande effekt på kroppen med hjälp av Oxytocin, som uppstår vid beröring.

Hallonbladste Lösvikt 100g

För att det skall vara effektivt är det viktigt att köpa 100% hallonblad. Det kan man göra på tebutiker, vissa hälsokostbutiker, online samt på NKs te avdelning. Det sägs lite olika om när man skall börja, men jag har hört mellan vecka 32-35. Jag personligen började vecka 33, för jag inte kunde hålla mig längre. En kopp om dagen i ca 5 dar, sen två, osv tills jag drack 4 om dagen. Jag bryggde en kanna på morgonen och drack det sedan kallt. Jag tyckte det var gott. Nu är jag i vecka 34, har inte börjat än, men tänker att det är dags. Har ni druckit hallonbladste?

Sist så hade jag inte mycket efterbörd och bra med mjölk, däremot så vet jag inte om det berodde på teet. Tror mer på att det är något att fylla ut tiden med, något som känns bra mentalt.

Att brygga teet:

  • Ta en (1) något rågad tesked löste för varje 2dl vatten i tekannan.
  • Häll nykokt vatten över teet.
  • Låt det dra ca 7min.

Mjölk är inte att rekommendera eftersom det kan vara svårare att ta upp näringsämnen i te när man har mjölk i.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.