Av hela mitt hjärta

Middagstips med genvägar

Jag tycker verkligen att det är skittråkigt att laga vardagsmat, eller egentligen vilken mat som helst för jag är så urusel i köket. Förstå mig rätt, jag kan laga mat, men bara det jag har lagat förut eller sånt som innefattar sk genvägar. Det jag menar med genvägar är t ex att på affären köpa en färdiggrillad kyckling som jag sedan rensar och fixat Flygande Jacob på. Eller att köpa färsk pasta, en bit skicka och en liten tetra med färdig ostsås som bara ska värmas och blandas ihop liksom.

Tidigare när tjejerna var små kan jag säga att det vart det mesta halvfabrikat som fanns, frysköttbullar, pulver potatismos, fiskpinnar, ja det mesta som liksom i stort sett bara behövde värmas, men idag försöker vi att så mycket vi kan och hinner ha grundingredienser som inte är färdiglagad och fryst eller redan i förpackning att äta, men vi har ju sån idétorka så det finns ju inte ord för det.

Skulle vilja få till några nya favoriter som jag klarar av att göra och som inte tar så lång tid att göra. Någon som har några bra middagsförslag?
Tänkte försöka ha minst 1 ny middagsmat per vecka och tänkte börja idag med älgskavsröra i pitabröd med grönsaker och vitlökssås. Vi får se vad ungarna tycker om det.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tove

    Detta har vi ätit sista veckorna:

    ” Tacotårta
    ” panerad rödspetta, potatis remoladsås
    ” Fläsklägg med rotmos
    ” Fläskpannkaka
    ” Stinas kyckling med currysås och ris
    ” Spaghetti och köttfärssås
    ” Stek med potatis och gräddsås och mörötter och lök som gått med i grytan.
    ” Fläskytterfile med egna klyftpotatisar beasås och gorgonzolasås
    ” Makaronipudding
    ” Köttsoppa, ärtsoppa
    ” Alaskapollock med franskt täcke och mos (enkelt)
    ” Egna tunnbrödsrullar

    Och en massa mer som jag inte kommer ihåg nu 😀

    1. ylwa

      Å vad mycket bra tips, tack snälla Tove. Men jag kan ärligt säga att jag kan inte t ex krydda med någon krydda eller ta i en skvätt av något för jag vet inte vilka kryddor eller hur stor skätt, jag saknar den där feelingen för matlagning som alla verkar ha 😉 Men som sagt jättemycket bra mattips.

      1. Tove

        Bara hojta till så ska jag ge dig exakta mått ! Själv så älskar jag att laga mat och tycker bara det är skoj att dela med mig 🙂

  2. Tove

    Nu skriver jag kanske sånt som ni redan tänkt på men jag skriver det ändå 😀

    ”Korv i ugn med potatismos. ketchup, senap, bostongyrka och ost duger gott och väl 🙂

    ”korvstroganof. korv, lök om man vill, grädde, tomatpure, salt och peppar och gärna lite grillkrydda så har du en superenkel och god korvstroganof.

    ”laxbitar. 200 grader ca 15 min i ugn i smord form med lite citronpeppar och salt på eller bre på philadelphiaost. Serveras med nån form av potatis och en valfri sås.

    ”kassler i ugn serveras med ris. Finns hur många tips som helst här men en är kassler i skivor varvat med ananasringar bred en burk med creme fraishe över som du gärna kan ha blandat med lite chilisås och lite kryddor (eller köp färdig smaksatt fraishe) på med lite ost och in i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter.

    ”Renskavsgryta stek renskaven i lite smör tillsätt svamp och lök om ni gillar det. Slå på grädde, tillsätt en msk svamp eller viltfond, gärna lite soya och ca 1 msk gele. Smaka av med salt och peppar och låt småputtra ca 5 minuter.

    ”Kokar ni potatis till middag nån dag så koka ett rejält extralass och stek upp dan efter med korv. köttbullar, lök, bacon eller vad sjutton det nu kan finnas i kylen och glöm inte krydda rejält och stek nått ägg till.
    Eller om du har massa ris över blir det supergott att steka med korv eller vad som finns sålänge du kommer ihåg att krydda 🙂