Jag älskar verkligen den libanesiska salladen ”Tabbouleh” och brukar göra lite olika varianter av den. En favoritvariant är att göra med blomkålsris för det blir väldigt gott och passar perfekt som tillbehör till fisk, skaldjur, vegetariskt eller varför inte till grillat. Denna sallad är även superlätt att göra så därför vill jag dela mitt recept med er!
Ingredienser
1 blomkålshuvud
2 tomater (i bland kör jag utan om vi inte har hemma men det blir godast med tomat i)
1 kruka persilja
Saft från 1/2 citron
1/2 gul lök eller purjolök
Salt, peppar och chiliflakes
Gör så här
Börja med att dela upp blomkålshuvudet och kör delarna i matberedaren till du fått en riskonsistens. Koka därefter upp blomkålsriset snabbt och häll av vattnet bara efter en minut så att det inte blir för mosigt. Medan riset svalnar kärnar du ut tomaterna och skär dem samt löken i lagom stora bitar. Finhacka sedan persiljan och spara några blad som dekoration. Därefter är det bara att röra ihop alla ingredienser, häll över citronsaften och smaka av med salt, peppa roch chiliflakes. Toppa därefter salladen med några persiljeblad och servera till valfritt protein, en god sås och kanske ett smarrigt bröd eller ugnsrostade rotsaker. Så gott!
Bon appétit!
Låter riktigt gott?
It is!!