Under påskhelgen hade vi ett par vänner över på efterrätt hemma hos oss och då gjorde jag en supersmarrig och väldigt enkel dessert som passar perfekt i sommar! Jag fick inspiration från Jennys matblogg men man behöver inte göra exakt som henne utan kan utgå från det man har hemma och tycker om!
Ingredienser:
3 blåbärsmuffins eller en bit sockerkaka
2,5 dl grädde
Vaniljsocker
1/2 burk dolce de leche
Färska jordgubbar
Färska hallon
50 gram mjölkchoklad
Smågodis till garnering
Gör så här:
* Vispa grädden till en lätt fluffig konsistens tillsammans med lite vaniljsocker, skiva jordgubbarna och finhacka chokladen.
* Montera desserten i ett fint glas eller glasburk genom att börja med en bit muffin, lite grädde, en klick dolce de leche, bär och hackad choklad. Gör så många lager som glaset räcker till och toppa med bär, hackad choklad och ett par smågodisar
* Ett tips är att anpassa desserten efter årstid – Nu på sommaren med färska bär, grädde eller glass och kolasås, på vintern med pepparkakor, äpplen, färskost och kanelbullar. Lek loss och ha kul när du gör denna dessert!
Bon appétit!
Så fint du gjort, verkligen!
http://johannagrahn.se
Tack fina ❤️