![](https://blogg.loppi.se/annawii/files/2017/10/rawfoodbollar_annawii_59e311a8ddf2b37666a622da.jpg)
![](https://blogg.loppi.se/annawii/files/2017/10/rawfoodbollar_59bccd41ddf2b31a8b1d3259_59e311aa2a6b22513a542669.jpg)
![](https://blogg.loppi.se/annawii/files/2017/10/rawfood_59e311a52a6b225186541347.jpg)
Ingredienser:
2 dl skalade pistagenötter
1 dl dinkelflingor
100 g mjuka, torkade fikon
1 dl torkade blåbär
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl Sagolika blåbärssoppa
Strössel:
Funhackade pistagenötter
Kokosflingor
Lakritspulver
Så här gör ni:
Börja med att mixa pistagenötterna samt dinkelflingorna till fina smulor. Klipp fikonen i små bitar och lägg i dem samt blåbären och vaniljpulvret i blandningen i mixern och kör till allt blivit smuligt. Häll sedan i blåbärssoppan och mixa en sista gång till det blivit en tjock smet. Rulla därefter smeten till lagom stora bollar och rulla dem i kokos, lakritspulver och pistagenötterna. Ställ dem sedan i kylen i minst 30 minuter och sedan är de redo att serveras!
Bon appétit!
Senaste kommentarer