Annawii

HALLONPAJ MED VIT CHOKLAD & HASSELNÖTTER

När mina svärföräldrar var i somras bjöd vi på en riktig pangmiddag och vi avslutade med denna härliga hallonpaj som blev så bra att jag vill dela receptet med er. Jag utgick från ett vanligt smulpajsrecept men gjorde om det lite så att den blev snäppet lyxigare. Den är superlätt att göra och jag gissar på att det blir lika gott med blåbär så testa att göra nu i höst om ni har lite frysta bär i frysen!
Ingredienser
200-250 gram färska hallon (går nog lika bra med frysta men ha i lite majzena då så att det inte blir för blött)
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 dl havregryn
100 g riven vit choklad
50 g hackade hasselnötter
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader och medan den blir varm blandar du smör, mjöl, socker och havregryn i en bunke så att det blir smulor. Smörj sedan en form och lägg hallonen i botten, strö på smulblandningen och toppa med hälften av chokladen och nötterna. Grädda därefter pajen i ugnen i ca: 20 minuter tills den blivit gyllene på toppen. Medan den står i ugnen blandar du sedan ihop resten av nötterna och chokladen i en skål och tar fram vaniljglass som får smälta lite. När pajen är klar serverar du den med glassen och låter gästerna strö över extra choklad och nötter ifall de vill.
Bon appétit raringar!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.