Här om veckan gjorde vi en supergod vegansk rätt som vi hade sett på instagram och den blev både god och vacker. Det är tunt skivade grönsaker som man lägger ovanpå en hemmagjort ratatouille och kör i ugn, sedan toppar med en hemmagjord dressing. Supergott och perfekt om man vill boosta sig lite extra i höst med massor av goda grönsaker och kryddor!
Ingredienser ratatouille:
1 gul lök
1 paprika
4 vitlöksklyftor
1 burk med valfri tomatsås
Salt & Chiliflakes
Olivolja
Ingredienser grönsaker
1 aubergine
2 zucchini
4 rödlökar
2 tomater
Ingredienser dressing:
2 matskedar olivolja
2 matskedar vatten
1 matsked balsamico
Limejuice
Salt, peppar och finhackade örter
Gör så här:
* Börja med att finhacka lök och vitlök till ratatouillen och skär paprikan i fina bitar
* Stek lök och vitlök i lite olja och när de börjat svettas häll i paprika och tomatsås och låt sedan såsen puttra på spisen
* Medan ratatouillen puttrar på spisen skär alla grönsaker och rödlök i tunna skivor, använd gärna en mandolin för att göra det enkelt
* Häll sedan ratatouillen i botten av en ugnsform och varva grönsakerna som på bilden ovan, salta lite och stek sedan i ugn på 200 grader i ca: 20-30 minuter så att de får lite färg och mjuknar
* Medan de står i ugnen blanda ihop dressingen
* Häll över dressingen över grönsakerna och servera gärna med ris eller bulgur som rätt. Det går självklart också att ha detta som tillbehör till t.ex. grillat
Bon Appétit
Klicka gärna på ♥ Gilla om ni gillar inlägget
Åh så gott det ser ut! Tack för att du publicerade receptet??❤️