Jag älskar enkla grytor och denna lövbiffsgryta, som jag gjorde här om veckan, blev en hit hos hela fmailjen så jag tänkte dela receptet med er. Det låter kanske konstigt att ha oystersås i en lövbiffsgryta men det blir supergott och gör att den får en asiatisk vibb. Perfekt till nudlar och passar alldeles ypperligt i lunchlådan då det blir mycket mat!
Ingredienser:
300 gram lövbiff
250 gram färska champinjoner
300 gram broccolibuketter
1 burk med wok
1 matlagningsgrädde
Oystersås
Lökpulver
Salt & peppar
Gör så här:
* Strimla lövbiffen och skiva champinjonerna fint
* Stek champinjonerna i lite olja, när de fått lite färg häller du över ca: 1 dl oyestersås, broccoli och wok
* Häll ner matlagningsgrädden och smaka av om det behövs mer oyestersås, krydda med lökpulver och eventuellt salt och peppar
* En kort stund innan servering fräser du på lövbiffen i en stekpanna och vänder sedan ner den precis innan servering
* Servera med ris eller nudlar och en fräsch grönsallad
Bon appétit!
Senaste kommentarer