I tisdags gjorde jag ett så gott tillbehör till middag som gick hem hos alla i familjen. Det var väldigt enkelt att göra och passar jättebra nu men kommer såklart vara ännu smarrigare till grillat nästa sommar då citornen och basilikan ger lite somriga smaker. Även vegansk så det funkar ju att äta det som det är till t.ex. en god bulgursallad och kall havrebaserad sås så en toppenrätt enligt mig!
Ingredienser:
1,5 zucchini
400 gram färska chmapinjoner
500 gram morötter
1 citron
Färsk basilika
Salt
Rapsolja
Gör så här:
* Börja med att sköra zucchini i skivor, champinjonerna i fyra delar, halvera morötterna på längden och skiva citronen
* Häll lite olja i en ugnsfast form och lägg ner grönsakerna, ringla över lite olja, salta och lägg över citronskivorna samt basilikablad
* Stek i ugnen på 200 grader till morötterna mjuknat, svampen ”skrumpnat ihop” och zucchinin fått lite färg
* Servera till en köttbit och ris/bulgur/nudlar eller bara som det är till en god kall sås
Bon appétit!
Tack för receptet! Det låter verkligen gott.
Ja det är så smarrigt!