Annawii

GRAVIDTANKAR ♥

Denna graviditet går så otroligt mycket snabbare än förra graviditeten att jag knappt kan förstå att vår lilla Axel snart är här. Jag lever lite i förnekelse och tänker hela tiden att det är långt kvar men nu börjar det gå upp för mig att han snart är här. Det beror nog mycket på att man har fullt upp med en busig 3,5-åring och att magen inte blivit särskilt stor förrän nu egentligen. Nu går det dock inte att missa lilla magen och då blir det verkligare konstigt nog, fler som känt så?
Jag känner mig i alla fall hyfsta lugn inför lillebrors ankomst och listan på vad som behövs/ska göras minskas för varje vecka så det känns skönt. I förra graviditeten var väl BB-väskan planerad och packad för länge sen men denna gång tar jag det med ro. Jag räknar med att gå över tiden och att inte starta av mig själv för att inte bli besviken och helt ärligt vara realistisk. Det känns skönt att ha hittat ett lugn i allt för så var det inte för några veckor sedna men jag har bearbetat mycket i mig själv under semestern och tror jag hittat en bra balans. 
Jag vill låta första tiden som tvåbarnsförälder vara som den blir och inte ha för höga förväntningar eller krav på mig själv och allt runt omkring. Bara ha fokus på mina små älskade barn, se till att jag och Micke får till rutiner som funkar för vår familj och njuta lite. Kommer vara noga med att ge så mycket tid jag kan åt lilla ”C” och att ha tålamod så att hon får vara med och hjälpa till även om det tar längre tid. Har ändå fått testa tålamodet både en och två gånger denna vår då jag varit hemma mycket och även haft med henne på jobbet och jag vet att så länge hon får sin egentid med mig flyter det oftast på bra efteråt. Det lärde jag mig även på föräldrakursen jag gick på – ge barnet 15 minuter först, oavsett hur hungrig, trött, stressad man är, så blir det oftast lättare sen. Det går såklart inte alltid men det är bra att ha i bakhuvudet i de situationer det faktiskt går.
Nåväl, det känns i allafall mysigt att vara lite föräldraledig i höst och jag ser fram emot att få mycket tid med mina älsklingar. ”C” ska få gå lite på förskola (har ju tillgång till 15-timmars) men kommer även få vara mycket hemma så ska planera mycket pyssel och utflykter med henne och barnvagnen. Hon är ju så hjälpsam och omtänksam så gissar på att jag kommer få mycket hjälp av henne och som hon längtar efter lillebror nu. 9 månade rär lång tid för en 3,5-åring och varje morgon frågar hon ”Kommer lillebror nu?”, ”Jag längtar efter lillebror”. Älskade lilla unge ♥.
Hur tänkte ni inför barn två?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.