Annawii

ÖNSKEINLÄGG – BARNNAMN

Fråga:
”Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om bebisnamn tycker det är så kul hade gärna skaffat fler barn bara för att få komma på namn hihi.
Du behöver inte avslöja om ni har ett namn redan men kanske lite tankar om vad du gillar för typ av namn och att folk får kommentera vad deras barn heter eller vad de gillar för namn 🙂 Cornelia är så fint! Kram!”
Svar:
Hej Anna! Vilken bra och intressant fråga, särskilt nu när vi inte har bestämt namn till 100% än. För oss var det väldigt enkelt med Cornelia då det namnet kom till oss tidigt i graviditeten och det bara klaffade helt och hållet med mig och Micke och att lilla ”C” var en Cornelia. Det jag gillar med det namnet är att det är otroligt vackert, lite gammeldags och klassiskt men ändå inte supervanligt. Det var även viktigt för oss att få in två mellannamn från våra släkter som klingar med förnamnet och det tycker jag verkligen vi fått till med Cornelia Helga Maria.
Vi har enbart fått positiv respons för vårt flicknamn men hade vi fått negativ kritik hade jag inte brytt mig för jag tycker inte man ska lägga sig i andras val. Det känns ju faktiskt lite oförskämt att klanka ner på andras barnnamn för det är ju otroligt individuellt och personligt. Jag skulle aldrig få för mig att klanka ner på någons val och förväntar mig samma respekt tillbaka, det är ju trots allt vårt barn och vår familj som barnet ska leva i.
När det kommer till pojknamn har vi haft ett par namn som vi gillat länge, men vi har inte bestämt vilket av dem än. De namn vi gillar är väldigt klassiska och har lite samma känsla som Cornelias namn. När det komemr till flicknamn hade vi ett namn satt innan ultraljudet, Olivia, och jag tycker överlag att det är så mycket lättare med flicknamn. Men vi har som sagt var ett par alternativ av namn som vi tycker väldigt mycket om och som även passar ihop med Cornelia samt de mellannamn vi kommer att ha. Vi måste dock prova dem lite innan vi bestämmer oss så förhoppningsvis kan jag berätta för er om namnet innan lilelbror är här, annars tar vi det då!
Hur tänker ni kring barnnamn och är det okej att kommentera andras val av namn?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Älskar namnet Cornelia! Hade jag fått en flicka till hade det stått mellan det och
    Elsie. ? Mitt andra barn fick namnet Lo. Var ett bra namn då det både passar en flicka och en pojke. Det var faktiskt dottern som såg till att han fick heta så. Då hennes favoritböcker under graviditeten handlade om ett barn med det namnet. Det fastnade bara. Annars tycker jag pojknamn är så mycket svårare än flicknamn! ?
    Och grattis till er lille son! ❤️

  2. Citrin

    Cornelia är väldigt fint. 🙂 Tycker namn är så personligt och man måste få välja själv utan att någon utomstående kommer och kommenterar. Så oartigt! Klart många namn är fula enligt mig men det behöver man ju inte gapa ut högt. 😉
    Jag har utländskt påbrå och tycker att det där med mellannamn hos er svenskar är otroligt lustigt. 😛 Vad ska man med 5 olika namn till? Jag arbetar på en sjukvårdsmottagning och fnissar ibland när jag hör sköterskorna vid väntrummet "Är Emma här? Nähää… Roberta? Josefine? Jaha Josefin är tilltalsnamnet, okej…"

    1. ANNAWII

      Tack fina! Och visst är det så, tycker det är så oförskämt att kommentera eller gge underliggande gliringar, det skulle jag aldrig göra.
      Haha vad roligt! Trodde alla hade så hihi.
      kram fina

  3. Anna

    Så kul att du svarade, tack ? Håller med om att pojknamn är svårare undrar varför det är så?
    Skulle aldrig kommentera någon annans namnval om jag inte gillade deras val, varför göra någon ledsen genom att göra det? Är ju bara
    bra om alla inte har precis lika smak 😉
    Mina flickor har engelska namn eftersom vi bor i England och deras pappa är brittisk …var ganska begränsat urval vi hade på vår lista pga det ? Men vi lyckades komma överens till slut och har nu en Lily ( Anna Freya) och en Phoebe (Georgia) ❤️
    Blir nyfiken nu vad ni kommer kalla er lilla kille John är fint det heter min lillebror ?

  4. Anna

    Så kul att du svarade, tack ? Håller med om att pojknamn är svårare undrar varför det är så?
    Skulle aldrig kommentera någon annans namnval om jag inte gillade deras val, varför göra någon ledsen genom att göra det? Är ju bara
    bra om alla inte har precis lika smak 😉
    Mina flickor har engelska namn eftersom vi bor i England och deras pappa är brittisk …var ganska begränsat urval vi hade på vår lista pga det ? Men vi lyckades komma överens till slut och har nu en Lily ( Anna Freya) och en Phoebe (Georgia) ❤️
    Blir nyfiken nu vad ni kommer kalla er lilla kille John är fint det heter min lillebror ?

  5. Laura

    Jag tänker som du, skulle aldrig kritisera någons namnval, ser ingen anledning. Är det nåt som är högst individuellt och personligt så är det väl detta, det får man bara respektera. Tycker äldre generationer tyvärr kan vara mindre finkänsliga ?… när vi väntade vårt första barn så hade vi bestämt att det skulle bli en Oskar eller Tyra (vi tog inte reda på kön), och då kläckte en äldre släkting ur sig "huvva vilket fult namn!" om Tyra. Suck… Men det blev ju sen en Oskar (Karl Oskar Pauli, samtliga släktnamn,varav Pauli var min pappas namn och övriga 2 kommer från min sambos sida). Nu väntar vi smått igen och det blir en Tyra eller Anton :). Tyra Linnea Hannele (samtliga släktnamn) eller John Anton Uno, där Anton är det enda som inte är ett släktnamn. Ville ha nåt kort, helst 2 stavelser precis som Oskar, samt hyfsat internationellt gångbart. Samt att det passar m Oskar förstås :). Tycker Charlie är väldigt fint om ni letar C-namn ;-), annars gillar jag personligen även Albin, Aron, Harry och Viggo. Så himla kul med namn!

  6. Lisa

    Tycker verkligen att ni har lyckats få ihop Cornelias namn så fin. Klingar verkligen så bra ihop. För mig är det viktigt att "mellannamnen" har en betydelse så vi har valt ett från min sida och ett från min sambos sida till vår dotter som heter Alicia Mimmi Linnea.
    Precis som du så tycker jag att pojknamn är sååå mycket svårare. Hade kunnat döpa 15 flickor men när det kommer till pojknamn så finns det knappast något som känns klockrent. Men förhoppningsvis så har lillebror som är beräknad i juni sitt namn klart. Det blir i så fall en Charlie Herman Erik.
    Jag skulle aldrig kommentera någon annans val av namn. Däremot tycker jag att det är okej att ha åsikter om man faktiskt får frågan om vad man tycker om ett namn, om det förs en diskussion om detta innan barnet är fött. Då är jag ärlig. Jag kan också påtala att jag tycker någons val är fint. Däremot hade jag varit tyst om det var ett namn som inte föll mig i smaken men som föräldrarna valt att ge sitt barn.

    1. ANNAWII

      Tack snälla! Håller också med lm att mellannamnen är viktiga och vi har gjort likadant, ett från varje sida ❤️. Självklart får man ge sin synpunkt när någon frågar men man har ju hört om så många som kommenterar friskt om andras val och det är inget jag nånsin skulle göra. Världen skulle bli lite bättre om fler tänkte längre än näsan räcker hihi ?. Tycker ert namn var superfint och älskar kombinationen mellan de tre ❤️. Stor kram