Annawii

RECEPT – MIN VARIANT PÅ KREOLSK GRYTA

Jag har fått önskemål att dela mitt recept på kreolsk gryta och det är som tidigare nämnt min variant på den. Under graviditeten har inlagda grönsaker funkat väldigt bra så jag kör på extra mycket av det, adderar champinjoner och kör på kyckling i stället för fläskfilé. Vill ni ha det klassiska receptet som min mamma gör hittar ni det här.
Ingredienser:
400 gram kycklinglårfilé
2-3 Chorizos
2 burkar cornichinger (kör en om ni inte är besatta av inlagda grönsaker
1 burk syltlök
2 burkar champinjoner eller 250 gram färska
6-7 dl matlagningsgrädde
1 msk mjöl
Smör att steka i
Mejram
Salt
Gör så här:
Skär kycklingen i lagom stora skivor, korven i slantar och dela cornichingerna i två (om du använder färska champinjoner skiva dem fint). Stek kycklingen och korven i lite smör och krydda med salt och mejram, pudra över mjölet när de fått färg och häll sedan över matlagningsgrädden. Därefter häller du i cornichonger, syltlök och champinjoner och låter det koka ihop i 5-10 minuter. Servera med ris och en härlig sallad och du har en toppenmiddag och får även ut flera lunchlådor!

Bon appétit!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Tack för matinspon, kreolsk gryta med kyckling låter så gott! Fast två burkar cornichonger är kanske lite väl om man inte har gravidcravings ?
    Själv snöade jag in på hela morötter min senaste graviditet, gärna med hummus till. Åt nog mer morötter på 9 månader än vad jag gjort på 9 år dessförinnan.