Annawii

UGNSROSTAD POTATIS MED DILL & VITLÖK

I lördags gjorde jag och Micke världens godaste potatis i ugn som jag måste få tipsa om. Jag brukar ofta göra ugnsrostad potatis men denna blev godare än vanligt så ni måste testa det i sommar till grillat!
Ingredienser
Färskpotatis eller delikatesspotatis (viktigt att de är små)
1 kruka dill
5 klyftor vitlök
Olivolja
Salt
Gör så här:
Börja med att koka upp potatisen i ca: 10 minuter för då går det snabbare i ugnen och den drar åt sig alla smaker bättre. Medan den kokar finhackar man vitlöken och blandar den med dillen, olivoljan och saltet i en ugnsfast form. När potatisen kokat klart häller man av vattnet och häller sedan ner den i formen. Rör om så att alla potatisar blir täckta av oljan och kör sedan i ugnen på 200-250 grader till de blivit alldeles gyllene. Kom även ihåg att röra om var 10:e minut så att de inte bränns och får färg överallt. Servera sedan till grillat – Lovar att ni inte kommer bli besvikna!
Bon appétit! 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.