Annawii

RECEPT – VEGETARISK ZUCCINILASAGNE

I söndags gjorde jag en supergod zuccinilasagne som hela familjen tyckte om och då jag gärna vill uppmuntra till att äta mer vegetariskt vill jag dela receptet med er. Den är som vanligt enkel att göra och gör gärna två formar så får ni flera matlådor också!
Ingredienser
1-1,5 zuccini
1 påse quornfärs
1 burk med tomatsås med vitlökssmak
200 gram färska champinjoner
matlagningsgrädde eller ostsås
2-3 dl riven ost
kryddor
Recept
Börja med att göra i ordning quornsåsen genom att steka färsen och finhackade champinjoner tillsammans. När de fått lite färg häller ni på tomatsåsen, kryddar efter egen smak och låter det stå och puttra på låg värme. Medan den puttrar hyvlar ni zuccinin med en osthyveln så att ni får ut ”lasagne”-plattor. När det är gjort häller ni lite av gräddeni botten av formen, lägger på quornsåsen och sedan ett lager med zuccini. Varva så ett par varv och avsluta med zuccini, grädde och ost. Sedan är det bara att sätta in gratängen i ugnen på 250 grader till osten fått en fin färg och såsen börjat koka lite. Det blir verkligen så gott och jag serverade med en härlig grönsallad plus en bit bröd. Så gott!
Bon appétit! 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.