Annawii

HUR MAN TILLAGAR QUORNFILÉER

Jag har fått önskemål på ett inlägg där jag ska tipsa om hur jag tillagar mina quornfiléer och eftersom jag anser att jag blivit lite av en expert på det kör vi självklart med ett inlägg om det. Quornfileer kan lätt bli torra och smaklösa om man inte tillagar dem rätt men gör man som jag blir de mycket saftigare och godare! Detta gäller även på quornfärs så jag har gått ifrån att få torr tråkig tacofärs till riktigt saftig och god!
Först och främst behövs det någon form av fett att steka i och jag som inte äter veganskt brukar steka i smör. Medan de steks kryddar jag oftast med havssalt, vitlökspulver, chili och lökpulver. När de fått lite färg häller jag ner vatten i pannan och detta är superviktigt! Då suger filéerna åt sig vätska och blir mycket saftigare och mer som kyckling än om man inte gör det. Jag brukar låta dem suga åt sig allt vatten och när pannan är torr är de redo att serveras.
Ska man grilla sina quornfiléer kan jag varmt rekommendera att marinera dem länge i mycket marinad så att de får suga åt sig ordentligt och sedan pensla dem med marinad eller grillolja medan de grillas. De kräver mycket vätska för att inte bli torra så man får göra det man kan för att få dem ”juicy”. Samma gäller quornfärs – den kräver mycket vätska och har man det blir den riktigt bra! 
Hur tillagar ni quorn – Har ni fer bra tips?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.