Vi älskar verkligen grönsaker här hemma och efter att ha lyssnat mycket på Food Pharmacy-podden har jag blivit inspirerad till att äta nnu mer av den varan eftersom det får så positiva effekter. Men för att komma upp i 700-1000 gram av bär och grönt om dagen måste man vara lite smart så just därför testar jag mig fram och en maträtt som verkligen blivit en hit här hemma är spenatpannkakor. De smakar i princip som vanliga men blir lite matigare och så får man i sig massor av härliga nyttigheter från spenaten och sånt gillas!
Inredienser
3 Ekologiska ägg
2 dl vetemjöl
1 dl havegryn
6 dl Ekologisk mjölk
Smör eller kokosolja att steka i
Kanel och salt
2-3 dl fryst spenat som tinat
Gör så här
Vispa äggen tillsammans med hälften av mjölken och tillsätt mjölet och grynen. Vispa till smeten blir slät och addera sedan mjölken och spenaten. Därefter kryddar du med lite salt och kanel och steker dem gyllene i smöret eller oljan. Jag gör dessa pannkakor lite tjockare så att de blir lättare att vända och en sats av detta räcker till en middag för vår familj plus lunchlåda åt Micke och i bland en extra pannkaka åt lillan till dagen efter.
Bon appétit!
Senaste kommentarer