Annawii

DU LILLA BUSA MED SPRING I BENEN

Jag måste bara tillägna ett inlägg åt vår lilla busa med 100 myror i benen som alltid är på språng. Eftersom hon är vår förstfödda har vi ju inte riktigt koll på hur andra barn är (självklart ett hum då jag har flera andra barn nära men det är ändå inte samma sak) så jag har hela tiden trott att alla barn springer lika snabbt och sticker i väg lika ofta som Cornelia. Det har jag dock fått höra av lillans farmor, som jobbat med barn hela livet, att vår lilla tjej är den snabbaste hon sett och de ti kombination med vilja att utforska gör att vi får ha spring i benen vi med haha.
Hon är så otroligt busig och älskar att bli jagad så direkt hon ser att man kommer efter henne lägger hon benen på ryggen, springer som en liten raket och kiknar av skratt. Oj oj vilken liten busa! Dock älskar jag ju busiga småtroll så jag tycker bara det är charmigt men det är skönt att höra att hon är lite extra snabb och ”rymmig” för då är det inte så konstigt att vi inte hinner så mycket annat när vi är ute med henne. Att ”påta” i trädgården finns inte på kartan för oss så jag är glad att vi tog beslutet att ha väldigt få blommor i år eftersom det inte hade funkat med vår lilla Houdini haha ;). 
Hon är i allafall världens snabbaste lilla tjej med starka ben som orkar mycket och hellre går/springer än åker vagn. Även nyfiken som få och ska undersöka exakt allt! Så det kräver att någon alltid har 110% koll på henne utomhus och inte ens då är det säkert man hinner med. Jag är iallafall så glad att vi kommer flyga direkt från Umeå till Cypern i höst och slipper melanlanda på Arlanda för då hade ett sånt där armbandskoppel varit ett måste, annars hade vi inte fått en enda lugn stund med lilla busan ;).
Känner någon fler igen sig med dessa snabba småbusar?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Min äldsta är också full fart med ett leende 95% av tiden. 5% är när hon vet att hon ska sova för det har inte vår nyfikna damm tid till tycker hon. Och adhd upplever nag det inte som för hon kan koncentrera sig på böcker, pussel och rita. Så sitta still om det är underhållande är inge problem. Känner samma sak med skärm för lillan, dock använder vi det för att själva få en paus ibland. För en 20 månaders och en 3 månaders bebis, phhh!! Men gud vad roligt man har det.

  2. Anonym

    Min äldsta är också full fart med ett leende 95% av tiden. 5% är när hon vet att hon ska sova för det har inte vår nyfikna damm tid till tycker hon. Och adhd upplever nag det inte som för hon kan koncentrera sig på böcker, pussel och rita. Så sitta still om det är underhållande är inge problem. Känner samma sak med skärm för lillan, dock använder vi det för att själva få en paus ibland. För en 20 månaders och en 3 månaders bebis, phhh!! Men gud vad roligt man har det.

    1. ANNAWII

      Låter precis som Cornelia. Fulla fart och fläkt men kan bli lite gråt nån sekund om vi tar bort henne från nåt roligt haha. Och hon har heller inte koncentrationssvårigheter, hon älskar att "mysa" vilket innebär att ligga i sitt tält och läsa och sjunga och då har hon full koncentration på det <3.
      Haha förstår att man behöver avlastning med två, det är sån stor skillnad på ett och två barn haha

  3. Anonym

    ? Vi skulle nog kunna beskrivan våran son på samma sätt.Full rulle hela tiden och han har Inga problem med att rymma från oss.Jag vågar snart inte ge mig i väg med honom på egen hand.
    Han är en riktig ute pojke o det är vi vuxna glada över.

    1. ANNAWII

      Låter precis som lillan, har helst med mig någon annan vuxen om vi ska till ens tor strand, affär eller galleria för annars är det som gjort för att bara jaga haha

  4. Citrin

    Hehe nej jag jobbade ju på BUP i ett år och att ett barn är snabb och springer mycket är INTE symtom på adhd. 🙂 Hon verkar superhärlig!

  5. Anonym

    Anna, ta inte illa vid dig av kommentaren om adhd-utredning! Barn är olika och det klart att det kan finnas en adhd, det vet vi ju inte, men det är oavsett alldeles för tidigt att säga och går inte att säga bara för att ett barn har mkt energi.

  6. Ida

    Ja vi har två stycken 😉 Stora är 4,5 år och lilla snart 2. Stora är dock förståndig av sig oftast och efter det han klarar av och ”rymmer” aldrig iväg och gör han det vet han vi ser honom. Men energi finns det i överflöd! Lilla är ju liten och precis som eran tycker hon det är kul att bli ”jagad”. Härligt med mycket energi och busiga barn 🙂 Sen hinner man inte alltid med så mycket är ju en annan sak ?

    1. ANNAWII

      Haha ja alltså de är ju bara för härliga och även om man inte får så mycket tid till annat ute (eller inne 😉 så är det ju underbart med dessa små energiknippen. Går nog inte en vaken timme utan att hon får mig att skratta och charmas av hennes tokigheter hihi. Sen är ju turen att hon är så nedrans nöjd och snäll så det är liksom aldrig nåt gnäll utan det är bara full fart och ett konstant leende <3