På midsommardagen kom Micke på att han ville baka och han ville göra något riktigt smarrig så efter att ha letat recept föll det på denna riktigt chokladiga chokladtårta som han hittade på Icas hemsida. Den blev riktigt smarrig och var inte supersvår att göra så därför tänkte jag dela receptet med er.
Ingredienser Botten
2 ekologiska ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk fin kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad
1/2 dl hackade pistagenötter (gärna salta)
Ingredienser Mousse
3 dl vispgrädde
2 ekologiska ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad
70 g smör
Saltrostade pistagenötter (till servering)
Krossade maränger (till servering)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och börja sedan med att göra botten. Blanda alla ingredienserna till botten och grädda i en springform i ca: 20 minter, låt sedan botten svalna i en timme i kylskåpet. Medan botten svalnar gör du moussen genom att vispa grädden luftig i en skål och vispa sedan ägg och honung pösigt i en annan skål. Smält chokladen i ett vattenbad och när den är smält vänder du ner den i äggsmeten och sedan rör du försiktigt ned grädden i blandningen. När botten är kyld brer du över moussen över botten och låter tårtan svalna och sätta sig i kylskåpet i ca: 2 timmar. Innan serververing strör man sist av allt över krossade maränger och hackade pistagenötter på toppen och sedan skär man tårtan med varm kniv för snyggast resultat!
Bon appétit!
Min nu 25 åriga sons favorit sedan 20 år tillbaka ?
Åh men vad kul, den är så smarrig!
Min nu 25 åriga sons favorit sedan 20 år tillbaka ?