Annawii

ATT VARA HÖGKÄNSLIG ÄR INTE LIKA MED SVAG

Jag är en högkänslig person som säkert många av er redan vet/förstått och jag ser det som en stor tillgång samtidigt som det kan vara otroligt tärande i bland. Tillgång som i att jag är väldigt empatisk, omtänksam och (enligt mig) en bra medmänniska som värnar om de jag har i min närhet och möter. Jag älskar att hjälpa andra och försöker få dem att må bra när jag ser och känner att något tynger dem. Detta tycker jag är en enormt fin egenskap som jag tycker att alla som är högkäsnliga ska vara stolta över!
Nackdelen med att vara högkänslig är att jag känner av stämningar och i bland går in i dem för mycket. Detta kan göra att jag blir alldeles matt när det finns sånt som ligger under ytan och pyr men inte kommer upp och jag mår på riktigt både fysiskt och psykiskt dåligt av det. Det äter upp mig och just därför är det så viktigt för mig med raka rör och att man är öppen med vad man tycker och känner. Självklart behöver man inte säga det på direkten för det är också viktigt att få äga sina känslor men jag uppskattar verkligen människor som ventilerar för då slipper jag känna allt underliggande som jag inte kan göra något åt.
Det känns skönt att ha fått ett ord på hur jag funkar och lite mer kännedom om detta för innan så förstod jag inte riktigt varför jag var som jag var. Jag förstod inte varför jag kunde bli helt dränerad på energi av att vara i umgängen där saker bubblade under ytan men i dag vet jag och även om det fortfarande är jobbigt kan jag få lite distans till det. Jag har även förstått hur viktigt det är för mig att prata öppet och jag och Micke är väldigt duktiga på att prata om saker som tynger oss snabbt i stället för att gå och bära på dem för det kan göra att jag blir väldigt låg och får ångest.
Vissa verkar tro att man är svag och skör bara för att man är högkänslig men det tycker inte jag att man är. Ja, jag kanske är mer känslig och har lätt att må dåligt över stämningar men samtidigt är jag stark som vågar ta upp saker och inte sopar dem under mattan längre. Jag tror att om man bara vågar lära sig mer om sig själv, hur man är och vad man kan göra för att få det att funka så blir man starkare. Det finns styrka i alla personlighetstyper så tror aldrig på att du är svag bara för att du känner mer och starkare, det kan lika väl vara en otrolig styrka om du bara lär dig mer om hur du funkar och vad som är bra med den!
Känner någon av er igen er?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.