Annawii

RECEPT – VEGETARISK ZUCCHINILASAGNE

I förra veckan gjorde jag denna fantastiskt goda zucchinilasagne och eftersom den blev så god vill jag dela receptet med er. Den är otroligt god, enkel att göra och innehålelr massor av nyttigheter så den är perfekt att bjuda på till hela familjen!
Ingredienser
300 gram Quornfärs
1 Burk krossade tomater
200 gram färska hackade champinjoner
1 hackad rödlök
Färsk timjan
1 ekologisk zucchini
250 g matlagningsgrädde
100 gram riven ost
Salt & Peppar
Så här gör du
Börja med att göra själva quornfärssåsen genom att steka löken och quornfärsen i olja, häll sedan över de krossade tomaterna, lite vatten och låt det puttra ihop. Krydda med salt, peppar, färsk timjan och eventuellt lite vitlök/vitlökspulver. Medan såsen puttrar skär man zucchinin i tunna skivor och börjar sedan att ”bygga” lasagnen. Gruna formen med grädde och quornfärssås, lägg på ett lager zucchini och upprepa med grädde, sås och zucchini. På översta lagret zucchini avslutar du med grädde och ost och gräddar sedan lasagnen i ugnen på 200 grader i ca: 30 minuter. Om osten ser klar ut innan lägger man på lite folie så att den skyddas men zucchinin behöver minst 30 minuter för att bli mjuk så ta inte ut den för tidigt! När lasagnen är klar är den redo att serveras och vi åt den med en god grönsallad och bröd till för att få lite kolhydrater till.
Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.