I förra veckan gjorde jag en riktigt smarrig fisksoppa som var väldigt enkelt att göra så därför tänkte jag dela receptet här i bloggen. Man kan självklart lägga till fler fisksorter/skaldjur och saffran men denna är väldigt god så man behöver inte krångla till det.
Ingredienser
800 gram torsk
4-5 morötter
400 gram brysselkål
1/2 Squasch
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 förpackning med krossade tomater
1,5-2 liter vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk kinesisk soja
1 msk ingefärapuré
Salt och peppar
Gör så här
Bärja med att skära morötterna á la Julienne, strimla paprikan och purjon, dela bryselkålen i två och tärna squaschen och torsken i lagom stora bitar. Fräs sedan purjon och morötterna i lite olja tillsammans med ingefäran. Häll därefter på vattnet, de krossade tomaterna och lägg i brysselkålen samt fiskbuljongtärningen. Låt detta koka i ca: 10 minuter till grönsakerna blivit mjukare och lägg sedan i fisken, paprikan, squaschen och sojan. Låt detta koka ihop i någon minut, smaka av och krydda efter behag. Låt sedan fisken koka klart (går snabbt då den är tärnad) och servera med ett gott bröd bredvid. Så gott och så enkel middag som även passar perfekt att äta dagen efter!
Bon appétit!
Sounds good! 🙂