Annawii

RECEPT – LAKTO-OVO-VEGETARISK CANNELLONI

För ett par veckor sedan bjöd jag mina föräldrar på en lakto-ovo-vegetarisk cannelloni som jag gjorde rätt ofta förr så jag tänkte faktiskt dela mitt nu uppdaterade recept igen. Det är väldigt enkel att göra och blir nästan ännu godare dagen efter så det är perfekt att ha i lunchlådan!
Ingredienser
200 gram färsk spenat
2 burkar ricotta
1 förpackning ostsås
2 förpackningar lasagneplattor
1 påse riven mozzarella
Kryddor
Gör så här
Börja med att blanda ihop spenaten med ricottan och när du börjat få ihop det till en röra kryddar du med salt, peppar och örter som basilika, oregano och timjan. Sedan börjar du att fylla själva rullarna och det gör du genom att lägga ut ca: 3 msk av röran i början på en lasagneplatta och sedan rulla ihop den. Lägg den sedan med skarven i botten i en gratängform som du penslat med lite ostsås och fortsätt till du fyllt hela formen. Därefter är det bara att hälla över såsen, strö över osten och gratinera i ugnen på 200 grader till osten blivit gyllene (ca: 20-30 minuter). När det är klart är det bara att servera med en god sallad och man kan gärna toppa med lite färska örter då det både är gott och vackert!
Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.