Till lillans födelsedag och kalas bakade jag en sockerfri tårta samt muffins (utgick från detta receptet men gjorde om det lite) och de blev så pass bra att jag vill dela receptet med er. Man kan självklart variera receptet utefter årstid som med kanel/kardemumma nu vid jul, blåbär på hösten och varför inte jordgubbar på sommaren? Själv har jag provat med både kardemumma och blåbär och lillan älskar båda sorterna!
Ingredienser (1 tårta & 1 sats muffins)
3 mogna bananer
3 ägg
3 msk kardemumma
200 g smör
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
Så här gör du
Börja med att smälta smöret, mosa bananerna och vispa sedan äggen pösiga. Blanda därefter smöret med bananerna och rör ner dem i äggskålen. Blanda sedan alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten under omrörning. Häll sedan hälften av smeten i en tårtbottenform och resten av smeten i muffinsformar. Grädda tårtbotten på 175 grader i ca: 30 minuter och muffinsen i ca: 15 minuter. När de är klara låter du dem svalna och delar tårtbotten i två delar. Sedan är det bara att fylla och dekorera dem som du vill – vi körde enbart på grädde och jordgubbar men man kan självklart fylla tårtan med andra bär eller mosad banan för en lite sötare smak. Kan även tillägga att dessa bottnar/muffins får väldigt god smak så de funkar även att bjuda vuxna på som inte vill äta en massa onödigt socker. Så bra!
Lycka till med baket!
Toppen! Tack :). Ska spara till kommande småttingkalas, perfekt med lite sockerfria recept.
Åh vad kul att det uppskattas <3
Bra tips! ? Men hur mycket smör ska det vara i ditt omgjorda recept? Står att man ska smälta smöret men inte hur mycket.
Nu har jag lagt in det, tur du skrev hihi. Kram fina
Tack för receptet! Jag ska testa att köra på glutenfritt mjöl.