Annawii

RECEPT – RAWBOLLAR MED LAKRITS & BLÅBÄR

För ett par veckor sedan fick jag ett pressutskick med Sagolika blåbärssoppa och då fick jag även med ingredienser till rawbollar med blåbär- och lakritssmak som jag var tvungen att göra på studs! De blev så goda och var löjligt enkla att göra så därför tänkte jag dela receptet med er i dag.
Ingredienser:
2 dl skalade pistagenötter
1 dl dinkelflingor
100 g mjuka, torkade fikon 
1 dl torkade blåbär
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl Sagolika blåbärssoppa
Strössel:
Funhackade pistagenötter
Kokosflingor
Lakritspulver
Så här gör ni:
Börja med att mixa pistagenötterna samt dinkelflingorna till fina smulor. Klipp fikonen i små bitar och lägg i dem samt blåbären och vaniljpulvret i blandningen i mixern och kör till allt blivit smuligt. Häll sedan i blåbärssoppan och mixa en sista gång till det blivit en tjock smet. Rulla därefter smeten till lagom stora bollar och rulla dem i kokos, lakritspulver och pistagenötterna. Ställ dem sedan i kylen i minst 30 minuter och sedan är de redo att serveras!
Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.