För ett par veckor sedan fick jag ett pressutskick med Sagolika blåbärssoppa och då fick jag även med ingredienser till rawbollar med blåbär- och lakritssmak som jag var tvungen att göra på studs! De blev så goda och var löjligt enkla att göra så därför tänkte jag dela receptet med er i dag.
Ingredienser:
2 dl skalade pistagenötter
1 dl dinkelflingor
100 g mjuka, torkade fikon
1 dl torkade blåbär
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl Sagolika blåbärssoppa
Strössel:
Funhackade pistagenötter
Kokosflingor
Lakritspulver
Så här gör ni:
Börja med att mixa pistagenötterna samt dinkelflingorna till fina smulor. Klipp fikonen i små bitar och lägg i dem samt blåbären och vaniljpulvret i blandningen i mixern och kör till allt blivit smuligt. Häll sedan i blåbärssoppan och mixa en sista gång till det blivit en tjock smet. Rulla därefter smeten till lagom stora bollar och rulla dem i kokos, lakritspulver och pistagenötterna. Ställ dem sedan i kylen i minst 30 minuter och sedan är de redo att serveras!
Bon appétit!
Senaste kommentarer