Annawii

RECEPT – LYXIG CHIPS MED DIPP

Jag måste bara få tipsa er om denna förrätt som vi gjorde när vi bjöd mina föräldrar på middag för den blev  riktigt god och är en rolig twist på ”chips med dipp”. Jag kom på idén med chipsen och sedan kom Micke på att vi kunde köra den gamla 90-talsklassikern med grönsaksstavar också och det blev faktiskt riktigt bra. Kul när man kan förfina något ”vanligt” plus att denna rätt blir precis lagom stor och inte för mättande om man vill bjuda på en matig huvudrätt!
”Chips med dipp”
Parmesanchip (finns på Willys)
Ekologisk gräddfil
Gräslök
1 ekologisk citron
1 dillkvist
1 burk stenbitsrom
Börja med att göra gräddfilssåsen genom att riva skalet från en ekologisk citron, hacka lite gräslök och blanda sedan ihop det med gräddfil, salt och peppar. Låt det stå i kylen ett tag innan servering och precis innan du ska servera lägger du upp chipsen på ett fat, klickar ut en liten klick sås på varje chips och toppar sedan med rom och dill. Så enkelt men ack så gott!
Grönsaksstavar med ostdipp
Stjälkselleri
Morötter
2,5 dl Creme fraiche
1 dl riven Västerbottensost
Börja med att blanda till dippen genom att riva osten och sedan blanda den med creme fraich, salt och peppar. Fyll upp blandningen i de skålar/glas du vill servera dem i och ställ i kylen. Därefter är det bara att skala morötterna och skära dem samt sellerin i lagom stora stavar. Sedan serverar du dem med dippen som de är, i ett glas eller som vi gjorde med knutet hamparep runt. Det är ett väldigt enkelt knep för att få det att se lite lyxigare och roligare ut!
Bon Appétit
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.