Annawii

KALLT HUS & SANN KÄRLEK ♥

God morgon raringar! Igår var det inte så jättekul att komma hem till huset efter att det varit -26 i två dagar för vi möttes av kyla och att kallvattenröret i köket fryst (inte någon annanstans som tur var) då vi snålat på värmen medan vi varit borta. Eftersom jag aldrig bott i hus var det lite som en chock så jag började storgråta men som tur är har vi Mickes pappa som är elektriker och superhändig så han lugnade oss och sa bara ”Få upp värmen i huset!”. Så vi satte på alla element och eldade i kaminen och efter middagen hade vi fått till lite mer värme på nedervåningen och då släppte även isproppen så den var inte så stor som tur var. Övervåningen var dock fortfarande kall (vi har så stora sovrum att det tar tid att värma upp dem) så i natt fick vi ställa ihop sofforna på nedervåningen och sova så. Faktiskt rätt mysigt och det kändes lite som att vi var tillbaka i Folkabusslivet igen haha ;). Så nu har vi alltså fått se baksidan av att bo i ett gammalt hus men samtidigt lärt oss att INTE snåla på värmen under köldknäppar och så vet vi vad som måste fixas till nästa år – ett par nya fönster, isolera vattenrören i köket, ett element till toan (golvvärmen hade också lagt av p.g.a. kylan men kom i gång under kvällen) samt täta ett par fönster och ytterdörren. Inga stora grejer men de kommer göra STOR skillnad på livskvalitén!
Nåväl, slutskrivet om det för jag har gråtit och oroat mig alldeles för mycket över det redan. Planerna för i dag är att elda och få upp värmen ordentligen i hela huset (det är fortfarande lite kallt så vi fick kliva upp i natt och elda), mysa med familjen, ta en barnvagnspromenad och laga en god middag tillsammans. Är så otroligt glad över att det känns som att vår lilla ”C” och husflytten (trots en del missöden) fört mig och Micke närmare varandra. Vi umgås mycket mer nu när vi inte har TV och att få se honom ta så väl hand om vår lilla tjej och mig värmer hela hjärtat. Han glömmer liksom inte bort mig, som jag tyvärr tror man kan göra när man får en liten och tiden svischar förbi, utan han tar hand om mig så fint och det är guld värt nu när jag är lite låg. Är så glad att vi har varandra och eftersom jag är så skör nu skriver jag så klart detta med våta ögon. Löjligt kär efter snart 15 år ihop, det är verkligen sann kärlek ♥.
Hoppas er helg började bättre än vår och ta hand om er!
Foto: Magnus Åkersten
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jo självklart, så är det ju. Men att få det precis som man vill ha det är väl lite varför man betalar också, eller så ser jag på det i alla fall. Mina föräldrar brukar köpa några kubik med ved som vi själva staplar och bär in lite i taget, det gör åtminstone så att det inte blir lika dyrt som om man skulle köpa ved från exempelvis en matvarubutik 🙂

  2. Malin

    Haha tänk att jag tycker det är precis tvärtom med hus, på landet där vi har kamin och kan värma upp med el så kan vi ju bestämma helt själva hur varmt vi vill ha det vilket är superskönt! Hemma i lägenheten i stan så är det ju hyresvärden som bestämmer, inte alls lika bra! Är säker på att ni får till det med tiden 🙂

  3. Marielle

    Usch, det är krångligt med stora gamla hus nu när det är kallt! Vårt hus fyller 200 år iår och just nu gör vi inte mycket annat än eldar och ändå vaknar man upp till 14 grader inomhus. Jaja, det är ju en del av charmen. Hoppas ni har fått upp värmen nu! Kram

    1. ANNAWII

      Åh då vet du definitivt hur det är hihi. Och ja, det är ju till 90% charmigt med dessa gamla hus så att det blir lite kyligt när man varit borta (och snålat med värmern) är absolut något jag kan ta. Sedan behöver man ju aldrig oroa sig för tat ha saker att göra de närmsta åren, det kommer man ju definitivt ha med hus och baby haha ;).
      Krm

  4. Citrin

    Men fy vad jobbigt med sådan kyla! Jag är ju lägenhetsmänniska ut i fingerspetsarna haha hade inte orkat hålla på med renovering, ha det kallt (fastän jag är ganska varm av mig) eller hantera elräkningar på flera tusen kr… Fint att ni har det så bra, Anna, det enda man hör om idag är ju skilsmässor och otrohet och ibland tänker jag att "evig kärlek" nog är Disney-hittepå 🙁 Time will tell, får väl se om pojkvän nummer 25 (haha nä ok men nästan) blir kvar resten av livet 😛 Kram!

    1. ANNAWII

      Ja alltså det var jag med förr och jag är ju superfrusen men förutom fredagens missöde och en till stormig dag har det gått bra. Dock MÅSTE vi ordna vissa saker till nästa vinter för vi kan inte förvänta oss att ha sån tur att det är lika milt då hehe.
      Och ja, de tär ju tyvärr många som bryter upp men samtidigt tror jag det är bra att våga göra det om man inte har det bra. Dock kanske vissa ger upp för fort för om man vill hålla länge får man räkna med att man har slentrianperioder men så länge man pratar med varandra och uppskattar varandra så hittar man oftast tillbaka till nytändning. Eller det gör vi i allafall och jag är så glad för det <3.
      Du och din nya kille verkar ju ha det bra och han verkar ju väldigt rar så jag håller tummarna för er <3.
      Kram

  5. Anonym

    Jag tänker att egentligen är ju bästa sättet att lära att erfara. Inget ont som inte har något gott med sig och jag tror nog att många fler än du hade börjat gråta, kram!