När mamma var här förra veckan bakade hon denna mjuka pepparkaka som inte bara är fantastiskt vacker utan även ljuvligt god! Jag älskar verkligen när man ”piffar” till en klassiker som hon gjrode med granatäppelkärnorna på toppen och eftersom den blev så uppskattad tänkte jag dela hennes recept med er.
MJUK PEPPARKAKA
100 g smör
1 dl yoghurt
2 dl socker
3 ekologiska ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kanel
1 msk kardemumma
Börja med att smälta smöret och blanda det med yoghurten, sedan vispar du ägg och socker poröst i en bunke. Därefter blandar du alla torra ingredienser i en bunke och sedan är det bara röra ner smörblandningen och mjölblandningen i äggvispet. När smeten är slät och fin gräddar du sedan kakan i en smord form på 175 grader i ca: 30 minuter.
PHILADELPHIAFROSTING:
60 g rumstempererat smör
100 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
Blanda ingredienserna noga till du fått en helt slät smet och bre den sedan över kakan när den svalnat. Vänta med att lägga på granatäppelkärnorna till du ska servera så får du allra vackrast resultat!
Bon appétit!
Den ska jag prova! Vad exakt är det för yoghurt?
Hon hade skrivit fel, det var creme fraiche hihi