Annawii

TRÖTTHET, FLYTT OCH VÄRLDENS BÄSTA MOMMA ♥

God morgon sötnosar! I dag är det en löjligt trött mami som skriver då vi jobbade i lägenheten hela dagen igår och sedan hade vi en ledsen liten tjej på kvällen som bara grät. Till slut fick mamma/momma ta henne och då gick det bättre och hon fick henne t.o.m. att somna. Så skönt! Lilla ”C” har verkligen världens bästa momma och jag är så tacksam över att hon hjälpte oss igår för om vi inte fått den lilla sömn vi fått den lilla sömn vi fått i natt vet jag inte hur vi skulle klara denna dag!
Planerna för dagen är att försöka lugna vår lilla tjej nu (hon ska till och göra nummer två så det är därför hon är orolig) och sedan åka till lägenheten och ta emot flyttfirman. Sedan bär det av till huset för inflytt och så ska vi ta emot våra fina soffor från The sofa company. Yay! Nu hoppas jag verkligen att allt går bra i dag och att vår llla tjej får bajsa för denna mami är så slut efter dessa veckor så jag skulle behöva en dag då allt bara flyter på. Får dessutom så ont i mammahjärtan när jag ser vårt lilla gryn så här så det känns inte kul att behöva hålla på med flytt mitt i allt. Men snart är det över!
Hoppas ni fått en bättre start på helgen än oss ♥
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marielle

    Usch vad jobbigt när lilla hjärtat har ont och inget man gör hjälper 🙁 så hade min lilla tjej det i princip varje kväll när jag delammade, hennes lilla mage tålde inte ersättning så bra. Det blev mycket bättre när vi kunde övergå till helammning. (Menar inte att det måste vara lösningen för er lilla plutt, magont kan ju ha tusen olika orsaker).
    Skönt att det hjälper att grodhålla, ska hålla tummarna för att er lilla får må bättre. Kram!

  2. Sanna

    Hej! Visst är det något med tarmen som händer i denna ålder? Båda våra hade problem m magen i denna ålder sen några veckor senare var allt bra igen ?

  3. Sanna

    Hej! Visst är det något med tarmen som händer i denna ålder? Båda våra hade problem m magen i denna ålder sen några veckor senare var allt bra igen ?

  4. Johanna

    Ett annat tips är att grodhålla henne, det är en toppenposition för bebisar att bajsa i 🙂 Även om ni inte vill hålla på med EC (elimination communication) så är grodhållningen bra när ni ser att hon behöver bajsa 🙂

  5. Ida

    Ja kolla med bvc, helammade barn får ju bajsa lite som de vill men annars med ersättning. Många har ju omogna tarmar, båda vårt har haft problem med magen, lite olika "problem" men båda pga gas och olika länge! Det ger sig med tiden iaf. Magmassage är bra tips! Windi var guld värt för våran lilla som hade svårt att få ut gasen. Och bära är bra! Magläge är bra! Hoppas det ger med sig snart 🙂 och njut nu av nya huset! kram

  6. Dahlia

    När vår dotter var som mest orolig och otröstlig pga magen så testade vi Windi pysventil, då kom gaserna ut och sen bajsade hon alltid kort därefter. Kan vara värt att testa när de är otröstliga.
    Lycka till med alla flyttbestyr

  7. Anonym

    Hej!
    Jag måste bara slå ett slag för en trikåsjal, särskilt nu när du säkert kommer vilja gå och plocka en hel del i nya huset. Det är underbart att känna närheten man får med sitt barn när man bär, och behöver man ha händerna fria är det guld värt! Det finns en grupp på Facebook som heter Bärsjalar, där får man jättemycket stöd av andra mammor (jättefin stämning i gruppen) och inga frågor är dumma! Hoppas allt går bra med flytten! Jag är inte avundsjuk på att flytta med ett spädbarn, men å andra sidan är det nog inte lättare att flytta med en ettåring, eller treåring heller. Eller ja, det är aldrig lätt eller kul att flytta, men väl på plats är det underbart ☺️ Kram!

    1. ANNAWII

      Tack fina du för ännu ett bra tips! Är guld värt med tips när det är första barnet <3.
      Och nej du har så rätt, tror det är lättare med ett spädbarn än en ettåring haha. Vips så är allt man plockat i en kartong ute ;).
      Kram fina

  8. Åsa

    Nu fyller jag hela kommentarsfältet här men kom på att när vår lille kille hade ont i magen när han var riktigt liten så hjälpte spädbarnsmassage av magen. Se länken http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Behandlingar/Spadbarnsmassage-vid-kolik/ (det behöver inte vara kolik de har, min son t ex åt så väldigt fort att han fick en massa luft i magen). Om ert BVC håller någon kurs i spädbarnsmassage kan jag verkligen rekommendera det. Vi använde det på vår tjej också när hon gick över från amning till riktig mat och i stort sett blev förstoppad. Dessutom är det en mysig stund med barnen där man kan släcka ner lite, ha något ljus tänt och mysig, lugn musik. Kan även vara något som pappan kan göra för att komma än närmre barnet (de har ju inte amningen).

  9. Åsa

    Ta absolut inte detta som någon pekpinne nu, jag vill bara försöka hjälpa.. Men har ni pratat med bvc att det är jobbigt när hon ska bajsa? Kan det inte ibland bero på ersättningen och hur den är blandad? Men ni kanske redan har kollat upp detta. Som sagt, verkligen ingen pekpinne!
    Kram till er och hoppas killtjejen mår bättre snart!