Annawii

ÖNSKEINLÄGG I

Nina:
”Grattis till lilla C! Har följt din blogg i säkert 10 år men kommenterar sällan. Ska bli så spännande att få läsa mer om er flytt sen då jag och min sambo också funderar på att flytta till hus. Precis som för er så blir det i så fall i ett litet samhälle ca 40 min från en storstad, men jag är så kluven till om man kommer känna sig isolerad osv. Det har ju både för och nackdelar. Vore jättekul om du ville blogga lite om varför ni valde att flytta ut ”på landet” och vad ni har för tankar kring det. Kram från en trogen läsare :).”
Mitt svar:
Hej Nina! Vad spännande att ni också funderar på att flytta ut på landet, det är ju precis som du skriver ett ganska stort steg som jag tycker man ska tänka över både en och två gånger. Vi började faktiskt fundera på det seriöst för två år sedan och har sedan dess kollat på hus i olika områden samt vägt för- och nackdelar för att ta reda på om det är rätt val för oss så det är inget spontanköp vi gjort. Efter noga övervägande insåg vi båda att vi trivs otroligt bra på landet och särskilt i Lögdeå där jag jobbar. Människorna där är helt fantastiska och likaså miljön som är som tagen ur ”Alla vi barn i Bullerbyn”. Sedan har de ett av Sveriges bästa fiskevatten och det var en av de avgörande faktorerna för Micke som älskar att fiska. Han är så exalterad över att få komma i gång nästa säsong hihi.
En annan sak som var viktig för oss var att få känslan av att verkligen bo på landet men ändå bo i en by med bra gemenskap och närhet till grannar, dagis samt skola och det får vi där vi köpt hus. Vi blir absolut inte isolerade och det bor många småbarnsfamiljer i området så jag tror inte det blir några problem att komma in i gemenskapen och lära känna människorna där. Det man dock ska komma ihåg är att både jag och Micke är introverta människor som inte har ett sånt stort behov av social stimulans mer än med de närmsta så vi behöver inte bo på ett ställe som erbjuder så mycket sånt. Är man däremot extrovert och får energi genom social stimulans kanske man ska tänka efter innan man flyttar ut på landet eftersom det inte finns samma utbud av restauranger, caféer och ”events”. För oss är det dock ultimat då vi båda älskar lugnet på landet (vi skulle typ kunna bo i Mickes stuga som verkligen ligger på landet) och känner oss lite stressade av stan. Då är detta ett perfekt alternativ eftersom vi får lugnet men ändå får lagom med social stimulans då vi bor i en by med bra gemenskap. Jag tror verkligen att vi kommer trivas jättebra och särskilt nu när vi har lilla ”C” som jag gärna vill ska få växa upp med närhet till natur och på ett litet mindre ställe. Jag tror det blir toppen för oss och vi känner oss väldigt trygga i vårt beslut!
Ställ gärna fler frågor om ni funderar på nåt!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.