Annawii

BARNVAGNSPROMENAD OCH BVC-BESÖK

God morgon sötnosar! Nu blir varje dag bara bättre och bättre och vet var så skönt att besöka BB Hemvård igår för lillan hade ökat i vikt så nu fortsätter vi på detta och ser till att min mjölkproduktion kommer i gång. Tänker att det säkert kan ta ett tag men bara vetskapen om att lillan mår bra under tiden gör att jag kan tänka mig att ge det tre månader utan problem. Efter att vi varit där mös vi lite hemma och sedan tog vi faktiskt vår första riktiga barnvagnspromenad i det krispiga höstvädret. Mysigt! Jag känner dock att kroppen fortfarande är lite svag sedan graviditeten och förlossningen men jag tycker ändå att jag återhämtat mig bra. Är lite jobbigt att sitta, benen är lite veka (tror jag tappat mycket muskler för benen är som pinnar) och jag har fortfarande träningsvärk men i övrigt är det bra. Får börja ta en promenad typ varannan dag så jag kan bygga upp kroppen och sedan köra lite yoga för ryggens skull så den håller igenom småbarnsåren.
Nåväl, planerna för i dag är ett hembesök från BVC, åka och handla och så kommer Hanna över en sväng i eftermiddag. Det ska bli supermysigt och vi ska faktiskt ge oss på att göra tacos så det blir spännande att se hur det går haha. Man trodde ju verkligen att det här med att det skulle vara så svårt att få till mat och sånt var överdrivet men nu börjar vi ju inse att det inte alls är överdrivet. Allt tar så mycket mer tid och kräver betydligt mer planering när man har en liten godbit hemma. Det gör dock inte mig något för vi får bara se till att planera lite bättre, ta det lugnt och vad gör det om det inte alltid blir så perfekt? Vi har ju skapat det mest perfekta på hela jorden så huvudsaken vi har tid för mys med henne är jag nöjd ♥. Finns inget bättre än att krypa ner i sängen eller soffan och ligga hud-mot-hud med henne. Får gåshud av välbehag bara ag tänker på det för hon är så mjuk och gosig!
Vad gör ni i dag kära vänner?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie

    Hej hej,
    Grattis till lillan! Min fyller fem idag!
    Vet inte om du såg min kommentar på Instagram. Men det finns en tjej här i London. Som gör smoothie så för amning, som gör att man producerar mer bröstmjölk helt naturligt. Kolla in Boo.bi Smoothie på Facebook eller Instagram om du tror det är nåt för dig.
    Jag har inget med henne att göra men har läst en massa recensioner och tänkte att det kanske kan hjälpa med amningen ?

  2. Lisa

    En fråga till dej M
    Hur längesedan är det du fick barn? Min lilla är 11 mån och jag har gått hos sjukgymnast å tränat magen/ryggen i 5 månader nu pga diastas. Magmusklerna kommer tyvärr inte gå ihop mer för mej men smärtan i ryggen har blivit bättre. Har du blivit bättre? Har dina magmuskler gått ihop helt?

  3. Lisa

    En fråga till dej M
    Hur längesedan är det du fick barn? Min lilla är 11 mån och jag har gått hos sjukgymnast å tränat magen/ryggen i 5 månader nu pga diastas. Magmusklerna kommer tyvärr inte gå ihop mer för mej men smärtan i ryggen har blivit bättre. Har du blivit bättre? Har dina magmuskler gått ihop helt?

  4. M

    Google på diastas så får du upp hur mycket info som helst om hur man kollar magmuskeldelningen. Men det är ju inte aktuellt ännu, du är ju helt nyförlöst. Det skadar dock inte att läsa på lite tycker jag så att man vet. Jag hade ingen koll alls efter mitt första barn och det är inget de informerar om på MVC/återbesök etc i mitt landsting i alla fall. Bra tips om hållning, hur man ska lyfta etc finns i appen.
    Ytterligare ett tips från mig är att börja träna knipövningar i liggande, när det känns kontrollerat i sittande, sen stående och gående. Nu ska jag sluta tjata 🙂

  5. Anonym

    Härligt att det känns bättre och att lilla börjat lägga på sig. Vi firar vår ettåring idag! Njut av bebisbubblan. Låter som en klyscha, men tiden går så snabbt!

  6. Jenny

    Vad skönt att det känns som att ni är på rätt väg 🙂 O skönt att kunna komma ut lite, gör en ju alltid på lite bättre humör. Var är din mössa ifrån förresten?

  7. M

    Glöm inte knipövningarna! Det absolut viktigaste träningen efter graviditet och förlossning. Vill också tipsa dig om appen Mammamage om du inte redan har koll på den. Delade magmuskler som inte riktigt vill gå tillbaka är besvärligt för många och kan bidra till ryggproblem (för mig t ex). Tror att du haft problem med ryggen förr så detta är ett tips i all välmening, hoppas du inte tar illa upp. Kram

  8. Ida

    Idag är vår första dag hemma själva utan pappan! Stora barnet är 2,9 år och minsta 7v. Blir spännande själv! Vi tänkte gå ut och leka nu på fm. Skönt C hade vänt i vikten! Jag märkte verkligen hur mycjet kroppen påverkats när graviditeten var över! Det är som en långsam förändring som en vänjer sig med under graviditeyen, iaf för mig. Mådde dock såå mycket bättre efter min andra förlossning om jag jämför med första. Hoppas ni får en mysig dag 🙂

    1. ANNAWII

      Åh vad spännande! Hoppas ni får en riktigt mysig dag <3.
      Och ja det är verkligen märkligt att gå från höggravid till "normal" fast ändå inte normal på så kort tid. Man känner knappt igen sig själv och kroppen är ju svagare än innan, det lär ta tid att bygga upp den igen.
      Kram fina