Annawii

HAPPY BABY MEANS A HAPPY MAMA ♥

God morgon sötnosar! I dag är det en betydligt gladare mamma som skriver för vi fick så fin hjälp på BB Hemvård igår. Vi fick träffa helt rätt barnmorska som tog beslutet att köra på en mix av amning, ersättning och bröstpump efter att lillan gått ner ytterligare och det var som om att en sten lättade från både mitt och Mickes bröst. Nu ska jag amma var tredje timme och sedan ska Micke mata henne med en mix av ersättning och bröstmjölk samtidigt som jag pumpar brösten för att få igång produktionen så att den matchar hennes behov. Det känns redan bättre och sedan igår har hon inte skrikigt något, fått äta sig mätt och fått sovit hur mycket som helst. Spädbarn ska ju sova mycket men dygnen innan detta sov hon max 2-4 timmar per dygn så vi var väldigt oroliga, men hon var ju så hungrig och frustrerad att hon inte kunde få ro. Mammas lillhjärta ♥. Nu ska vi se att detta ordnar sig och förhoppningsvs får vi till helamning på sikt men det kan nog ta ett tag då jag märkt att det är betydligt mindr emjölk på kvällen/nätterna än på dagarna.
Planerna för dagen är ett till besök på BB Hemvård för vägning och sedan ska vi nog bara skynda hemma och ligga och kika på henne. Dagarna innan har vi ju inte riktigt haft den möjligheten då all tid gått till att försöka lugna henne eller försöka kämpa med maten men nu känns det ju som att en helt ny värld öppnats. ”Bebisbubblan” är tillbaka och vi kan njuta till fullo av vår lilla skatt som är helt underbar. Varje gång jag tittar på henne känns det så sjukt att vi skapat henne. Jag kan inte förstå att vi kunnat göra något så perfekt, för som ni säkert förstår är hon ju världens mest perfekta varelse i våra ögon. Ett litet geni redan hihi. Innan jag avslutar vill jag tacka för alla råd igår, har läst igenom dem och tagit till mig av flera för trots att vi fått hjälp kommer vi ju få kämpa på med amningen ett tag eftersom den inte är perfekt så jag är jättetacksam!
Stor kram till er från mig och lilla ”C” ♥
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Om det fortsätter krångla kan du be Bvc kolla tungbandet, om det är för kort kan det vara svårare för dem att suga rätt. Hänt en vän till mig på båda hennes barn. Sen kan amningskrångel bero på väldigt mkt annat med förstås.

  2. Anna

    Kämpa på med amningen, om det går till sig så är det värt det alla gånger! Jag har ammat två barn, första fick vi aldrig till det med att liggamma. Då satt jag uppe i en fotölj och ammade nattetid. Med nummer två funkade liggamningen jättebra. Ser att du fått mkt tips med amningen. Det viktigaste är att hon får rätt tag på bröstet så hon får i sig tillräckligt med mjölk och det kräver övning. Man måste ge det tid. Stanna hemma, ge bröstet så fort hon visar tecken, mina har ammat oftare än var tredje timme. Ibland varje timme, varje halvtimme i början. Sen måste du få i dig mat och dryck så du kan producera mat. Micke får passa upp på dig! Nu när han är hemma passa på att frysa in matlådor om bebisen sover mkt på dagtid. Och vila du med när bebisen sover, allt annat kan vänta 🙂

    1. ANNAWII

      Ja hon har rätt tag och bra sug (har varit på amningskurs på bb) men det tar längre tid för min mjölk att anpassa sig efter hennes behov. Jag tror absolut vi kommer få till det med tiden och om inte fåt jag iaf delamma för jdg har ju lite mjölk! Kram

  3. Malena

    EXAKT som du beskriver hade jag det med Ebbot. Han skrek i 3 dygn, sen fick han ersättning och sov oerhört mycket mer och jag märkte att han blev lugnare. Sen fick han kolik men ändå visste jag ju att han var mätt vilket betydde mycket! Stort lycka till!?

  4. Anonym

    Tänk på att själv äta & dricka mycket:) alkoholfri öl tyckte jag själv ökade produktionen (fler som rek detta)
    Vad fint att ni fått bra hjälp?Inte lätt när man är nybliven förälder, tipsar också om Amningshjälpens slutna rådgivningsgrupo
    På fb (jättebra) och sagogrynets blogg om du generellt vill läsa info om amning&amningssvårigheter.
    Vi är många som haft det lite tufft i början med amningen men att det blivit bra sen:) massa pepp & kram

  5. S

    Med första dottern hade jag det också oerhört jobbigt första veckorna. Kunde inte ta bröstet så fick köra amningsnapp. Det funkade med nappen och jag ammade helt i sex månader och sen delvis till 8 månader. Trodde aldrig att jag skulle kunna amma som det kändes i början. Glad att jag uthärdade. Andra dottern var det krångligt med i början att lära mig hur hon skulle få rätt tag. När det fungerade så gick det så bra. Behövde inte amningsnapp alls med henne. Så skönt och lätt att amma om det fungerar. Håll ut helt enkelt kommer nog fungera. Så mycket smidigare än att joxa med ersättning mm. Men det bästa är att det faktiskt finns ersättning om det inte fungerar. Det mättar bra det med ??

    1. ANNAWII

      Ja jag är så glad att det finns för annars skulle det bli tufft för vår lilla tjej. Hon är superduktig på att få grepp och suga men vad hjälper det när mjölken inte räcker, då måste man ta till lite hjälp till man fått till det!
      Kram

  6. Anonym

    Tänk på att dricka massor! Det ger mer mjölk. Minns att jag åt och drack som en häst, ändå rasade jag i vikt när jag ammade. Aldrig varit så hungrig och ätit som då, tom på natten åt jag gärna en rejäl smörgås el nåt.
    All lycka till!!

    1. ANNAWII

      Ja altså jag känner redan av det, svettas så otroligt mkt och har nog redan tappat det mesta i vikt då byxbenen på mina gamla jeans redan sitter löst. Kommer få det fullt upp med att mata både mig och lillan!

  7. Mia

    Vi hade lite samma problem i början och jag säger bara amma, amma, amma! Det här med att amma var tredje timme funkade inte för oss. Pumpen och att alltid låta bebis snutta vid minsta pip gjorde däremot susen! Lycka till, amningen är tuff!

    1. ANNAWII

      Ja fast hon fick inte i sig ens en tiondel av vad hon behöver så det känns bra att få lite hjälp till min produktion matchar bättre. Känner verkligen att detta kommer bli bra! Kram

  8. Nina

    Härligt att ni fått till en mix som funkar. Amning är fasen deg tuffaste jag pysslat med! Kräver mycket energi och ork, som man alltid inte har. Det är lätt att allt blir ett ekorrhjul. Vårt första barn fick inte i sig tillräckligt ett par veckor då hon var ett par månader då jag bl.a. fick mjölkstockning och samtidigt inte fick vila ordentligt mellan varven, men innan vi förstod det ?? Plötsligt kunde hon sova i timmar i vagnen.. Lyssna på kroppen, och hjärtat! Ni vet vad som är bäst för er och er lilla. Kämpa ?