Till pappas 70-årsbuff´t gjorde jag världens godaste spenat- och färskostfyllda minicroissanter och eftersom de blev så lyckade tänkte jag dela receptet med er! Allt man behöver för 36 st är tre förpackningar med croissantdeg, ca: 100 gram färsk bladspenat, 150 gram valfri Philadelphia (jag körde på gräslökssmak) samt ett ägg till pensling. Börja med att göra fyllningen genom att hacka upp spenaten och blanda den med färskosten i en skål. Gör sedan en croissantförpackning i taget och börja med att dela varje triangel i två så att ni får ut 12 croissanter i stället för 6 från varje förpackning. lägg sedan en teskedsstor klick med fyllning i början av den breda sidan på varje croissant och rulla ihop den. När du gjort 12 st (ungefär vad som ryms på en plåt) penslar du dem med ägget och gräddar dem i ugnen på det gradantal som står på förpackningen i ca: 10 minuter (de ska vara gyllene). När de är klara kan du låta dem svalna på ett galler medan du gräddar de andra plåtarna. Om du inte ska servera dem på en gång rekommenderar jag att man fryser in dem och sedan värmer upp dem i ugnen innan servering för så dår man den där härligt nybakta känslan som en croissant ska ha!
Bon appétit raringar!
Ser gott ut + så fint fotat<3
❤️