Annawii

PREGNANCY WEEK 33

Då närmar jag mig slutet på ännu en gravidvecka, Vecka 33, och jisses så mycket som händer nu! Lillan och magen växer så otroligt snabbt att jag knappt hänger med och varje rörelse hon gör känns verkligen, på gott och ont ;). Känner mig även tyngre och klumpigare i kroppen och orkar absolut inte lika mycket som för bara någon vecka sedan. Soveräven sämre på nätterna då jag i princip bara kan ligga på rygg och lillan lever rövare exakt hela nätterna hihi. Hon är så busig! Har även fått börja dra ner på salt, börja tänka på hur jag sitter och på att röra benen oftare för då slipper jag de värsta vätskeansamlingarna i benen. Gissar dock på att det bara är en tidsfråga till jag inte kan påverka det. Man känner sig verkligen läcker, smidig och elegant nu så här mot slutet – NOT!
Rent måendemässigt är jag extremt trött, blir mätt fort och mår ofta illa på morgonen. Men överlag är inte illamåendet lika illa som innan (ta i trä) men det beror nog också på att jag håller mig till de rätter som jag vet funkar. Det blir mest nudelsoppa med broccoli, rån med kokt ägg på, ugnsstekta grönsaker plus choklad. Håller jag mig borta från mejerier mår jag lite bättre så jag försöker undvika mina favoriter – kvarg och glass.
Psykiskt händer det också grejer och just innan jag ska somna snurrar det väldigt många tankar i huvudet. Min mobil är min ”hjärna” just nu så där skriver jag ner allt jag funderar på, behöver ordna och så vidare. Har börjat beta av min ”To do”-list inför lillans ankomst så att det inte ska bli för stressigt mot slutet, plus att man aldrig vet när hon kommer. Tvättade lillans kläder plus hämtade upp åkpåsen igår och ska börja packa BB-väskan i dag med det viktigaste, sedan får jag fylla på den eftersom. Men trots att det är mycket som ska fixas inför ankomsten längtar jag så enormt mycket efter henne och vill bara att hon ska titta ut snart. Inte riktigt än dock (vill ju att hon ska få lägga på sig lite hull) men jag är absolut redo att få kramas, pussas och få se henne nu. Ögonen tåras bara jag tänker på det!
Hur mådde/mår ni kring denna tid i graviditeten – tell me everything!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika Natalie

    Vad himla konstigt – jag måste gå in på bloggen via datorn för att kunna se mina kommentarer! Men nu vet jag ju det så jag kan sluta sura över att de inte publiceras 🙂

  2. Marielle

    Jag går in i vecka 39 i övermorgon och svullnaden är hemsk vissa dagar! Har skostorlek 36 i vanliga fall men nu får jag gå i sambons foppatofflor k storlek 42 ?
    Förstår din längtan, själv hoppas jag verkligen att min lilla skrutt kommer vilken dag som helst så jag får pussa på min lilla efterlängtade klump.

    1. ANNAWII

      Nej men stackare! Okej på sommaren, men nu när det är lite kyligare blir det jobbigare när man sväller upp så mkt :/.
      Håller tummarna för att du slipper gå över! Kram

  3. Annika Natalie

    Guuud så härligt att höra att illamåendet inte är lika övermäktigt just nu! Hoppas verkligen att det fortsätter så, även om det såklart blir lite enformigt att behöva hålla sig till säkra kort vad gäller mat.
    Själv har jag idag 30 dagar kvar till kejsarsnitt och jag börjar känna mig ganska färdig med det här. Med mina 25 kilos viktökning och min gigantiska mage känner jag mig som en val, och framför allt sliter det på kroppen – har ont i fogarna och ryggen, sover uselt, mina fotvalv har "kollapsat" av den ökade tyngden och gör att jag har hemskt ont i fötterna när jag går. Men illamåendet är nästan borta, tack och lov! Nu ska jag vara ensam med tvååringen ett par dagar och nästa vecka jobbar jag på hans förskola (föräldrakooperativ), sen får de två sista veckorna faktiskt bli lite lugnare med stillasittande skrivbordsjobb och fix inför lillebrors ankomst. HERREGUD nu känns det plötsligt som att det är JÄTTESNART jag blir tvåbarnsmamma! ??
    Kraaaam till dig!

    1. ANNAWII

      Ja det känns skönt, sedan tror jag att jag vant mig lite och börjat se ljuset i tunneln och det gör sååååå mkt!
      Åh förstår! Oavsett hur mkt/lite man går upp så är det ju en konstig belastning som påverkar en otroligt mkt nu mot slutet. Kan inte förstå hur man kan känna sig så klumpig och otymplig bara av en mage haha.
      Hoppas du får vila upp dig sista tiden vännen, det behövs!
      kram

  4. Ida

    Är i v37 nu med andra barnet. Mår generellt väldigt bra, som jag gjorde även med första. Men har mer sammandragningar denna gång och mer tryck nedåt. Ryggen har varit bättre, hade mer ont och var trött i ryggen under min första graviditet, trots att jag var mycket bättre tränad :p det flesta är fixat inför bebis, inte så mycket nytt vi har brhövt införskaffa! nu längtar vi och storebror efter lilla bebis som gärna får vänta någon vecka till då vi har två viktiga husmöten nästa vecka, sedan ör hen välkommen! Storebror kom på BF+10 men riktigt så länge hoppas jag vi inte behöver vänta 🙂

    1. ANNAWII

      Vad skönt att höra, hoppas det fortsätter så att du får en fin sista tid nu <3. Och spännande med husmöte! Vi är i husköpartag så förstår dig till fullo. Skulle vara skönt att ha sånt klart innan!
      Kram

  5. Anonym

    Jag mådde ok i v 34 men varje dag jag gick över BF var en total plåga, som en sprängfylld ilsken ballong?
    Tips ang bodies, i början är det jätteskönt med omlottbodies, dels för att de som bara öppnas i halsen känns så svåra att dra över det lilla vingliga huvudet, och dels pga att omlott är så mkt lättare att ta av vid bajskatastrofer som allt som oftast händer… ?