Annawii

READER’S REQUEST – NAMNET CORNELIA

”Hur kom ni fram till namnet Cornelia? Eller har du skrivit om det? Vore jättekul att höra annars! 🙂 (Heter själv Cornelia och det kan ju vara världens finaste namn, haha)”

Jag tror inte jag berättat varför vi valt Cornelia så det kan jag absolut göra! Själv har jag alltid tänkt att om jag får en flicka ska hon få ett långt namn som inte blir samma sak baklänges eftersom jag själv heter Anna. Tyckte det var så tråkigt när man var liten och skulle vända på namnent och mitt blev samma haha. Inte så att jag var missnöjd för jag var/är ju verkligen en ”Anna” men jag har alltid varit fascinerad av längre namn och haft några favoriter som Vendela, Miranda och även Daisy (lite kortare men annorlunda). Cornelia har dock jag och Micke hittat tillsammans och det är faktiskt en liten hyllning till Cornelis Vreeswijk som vi båda är väldigt förtjusta i. Vi tänkte länge på Cornelis som namn till en pojke och kom då på Cornelia som flicknamn. Sedan halkade vi dock in på trenden med korta namn så Ella var en storfavorit under säkert ett halvår men när vi sedan blev gravida bestämde vi oss ganska snabbt för att det skulle bli Cornelia om hen i magen var en flicka och det var det ju. Det roliga med allt det här är att jag för ca: 1,5 år sedan beställde ett guldpläterat ”C” från Jane Koenig till mitt familjehalsband (har första bokstaven i mitt, Mickes och katternas namn i det) ifall vi skulle få en tös i framtiden. Snacka om att jinxa framtiden (jag visste ju inte ens om jag kunde bli gravid) men det kändes så rätt och till slut blev det ju faktiskt så. Ganska häftigt!

Har ni någon ”story” bakom era barn/barns namn?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. När Annie fotograferar i Kalifornien

    Så himla fint! Jag fick mitt namn efter min gammelfarmor. Mamma och pappa gillade det för att det var annorlunda, och sedan så visste dom att hon som var tok-religiös skulle bli vansinnig på att dem inte tänkte döpa mig. Så genom att ge mig hennes namn så blidkade dem hennes ilska något haha…
    Jag och sambon pratar lite löst om det. Det är helt fel läge för barn just nu, men om. Just nu är han väldigt inne på Saga. Jag har inga tjejnamn som jag är tokig i, men William på en kille tycker jag är himla fint. Min farfar heter det och det skulle vara fint att föra vidare. Sedan har jag ett andranamn som gått i släkten fem generationer som skulle vara småhäftigt. Wilhelmina. Få jag en dotter någon gång vill jag nog att hon ska heta det i andranamn.

    1. ANNAWII

      nawww hihi, vad gulligt 🙂
      Jag gillar alla era tre namn, särskilt William och Willhelmina men så är jag ju ett fan av långa klassiska namn :).
      Kram fina <3

  2. Anonym

    Vår dotter heter Isabella efter Isabella Swan i Twilight då vi båda ÄLSKAR Twilight! 🙂 Hon hette det hela tiden i magen också när vi fick veta att det var en tjej vi väntade. 🙂

  3. Jennifer

    Vi väntade en liten tjej och jag snöade in totalt på namnet Juliette efter att Darin släppte en låt med det namnet haha, medan sambon ville ha en liten Nathalie. Slutade dock med att vi valde namnet Eleonore då jag förknippar Nathalie med en person från förr som jag verkligen inte gillade! Eleonore var det namnet vi båda gillade samtidigt som det är ovanligt och långt. Heter själv Jennifer och har alltid gillat att ha ett lite mer ovanligt namn 🙂

  4. Ida

    Förnamn har vi valt efter vad vi tyckte han passade som, Axel, vi hade en lista men bestämde namn först när han kommit ut 🙂 Andranamn har vi valt två st, ett familjenamn och ett mer personligt val efter en låt vi sjöng när han låg i magen:) På lilla syskonet i magen nu har vi lite namnförslag för både kille och tjej och så får vi se vad som passar när hen kommer ut!

    1. ANNAWII

      Åh vad härligt! Vi har två familjenamn som mellannamn (Maria & helga) så vår lilla donna får ett väääääldigt långt namn haha ;).
      Kram fina

  5. Anna O

    Vårt barn heter Tyra Elina och vi valde mellan Edith och Tyra. Lite "hemsk" anledning (jag älskar såklart namnen). Iaf, min svärmor som både min man och jag har en komplicerad relation till hade i sin tur en svärmor (ja, mannens farmor blir det ju.. ?) som hette Edith och svärmor gillade inte ALLS henne… Så därför hade vi det som förstahandsval. Tyra hette farmoderns syster och hon gillade inte svärmor heller, mohaha!!! Men i vilket fall, Edith var förstahandsvalet (som flicknamn, vi visste inte kön), men när kiddo föddes upptäckte vi att hon inte var en Edith utan en klockren Tyra <3. OM det blir ett syskon (dotter då… :-)), så blir det Edith!

  6. Mirja

    Kul att höra historien. Vi har valt ganska korta namn till båda våra barn för vi har ett långt efternamn så annars skulle det blir för otympligt. Dessutom ville vi gärna undvika konstiga smeknamn (klart att man inte helt kan gardera sig mot det med lite). Hur tänker ni kring det? Cornelia blir ju gärna Conne, Nelia, Nella osv