Annawii

PREGNANCY WEEK 22

Nu närmar sig Vecka 22 sig sitt slut (jisses vad snabbt tiden går) och det har varit ännu en ”upp- och-ned”-vecka. Magen växer sakta men säkert och vissa dagar är den stor (som ovan) och vissa mindre. Tror lillan snurrar runt väldigt mycket så det beror väl lite på hur hon ligger. Känner mig nog dock så mycket större än vad jag är för jag kommer på mig själv med att sucka och stöna i bland och så ser jag mig själv utifrån och börjar fnissa eftersom jag inte ser så gravid ut med mina vida tunikor. Längtar ju till det gör det då jag inbillar att man ska få så mycket mer respekt av okända människor (typ att de inte ska gå in i en på stan eller tränga sig i köer) men samtidigt kommer jag bli stor och tung tids nog så får jag vara liten ett tag till är det ju bra eftersom det sliter mindre på kroppen. Vill verkligen orka med vår Parisresa i slutet av juli!
Rent måendemässigt har det varit en riktigt tung vecka då jag har låga värden och har börjat må illa igen. Vet inte riktigt vad jag ska äta till frukost/mellanmål för att inte få spykänslor för just nu går alla tidigare gravidfavoriter bort. Får försöka prova mig fram till jag hittar nåt alternativ som känns lite lättare att få ner. Lunch och middag är dock lättare för då äter jag vegetariska tacos eller något grillat protein och det tycker jag är supergott. Kanske får börja äta det till frukost också så att det inte blir så psykiskt jobbigtgt med illamåendet. Tacofrukost vore väl nåt ;).
På det personliga planet är jag fortfarande så otroligt lycklig men hormonerna har börjat spöka något enormt. Jag kan bli så extremt arg för ingenting och vissa kvällar ligger jag bara och gråter tills det inte finns mer tårar. En kväll grät jag faktiskt så mycket att jag fick sår där jag har glasögonen så jag får gå med plåster på lilla nosen så fort jag är hemma eftersom jag annars skaver upp såret. Förhoppningsvis lugnar sig hormonerna lite för om det bara blir värre och värre vet jag inte hur mina nära och kära ska orka med mig. Micke är dock en ängel som gör allt för att jag ska må bra och hade jag inte haft en sån förstående och underbar man vet jag inte vad jag gjort. Kanske bara krypit ner under täcket resten av tiden och försökt gömma mig för den störande omvärlden som upprör mig så haha ;).
Hur mår/mådde ni kring den här tiden, känner ni igen känsloutbrotten?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra K

    Jag mådde också jätte illa i början av min graviditet. Tog 2 månader innan det gick över och jag gick ner 2 kg i vikt men min bebis mår bra i magen ändå 🙂 För mig var en av de få sakerna som funkade att äta till frukost havregrynsgröt. Kan vara värt ett försök 🙂

    1. ANNAWII

      Åh ja jag är ju i månad fem och mår fortfarande dåligt så du kan ju tänka dig, tror inte jag gått upp många kg hihi. Mannagrynsgröt ska jag försöka mig på tror jag. Kram

  2. Anonym

    Lågt blodsocker gör att man mår mer illa så att äta mer kan få bort illamåendet… Annars ang hormonrusningar, jag är en känslomänniska och blev helt tossig under graviditeterna men inget slog efter förlossningen, jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Och sömnbristen på det!

  3. Therese

    Jag hade ju också jättestora problem med illamående. Tillslut så blev det så att jag åt det jag kunde tänka mig att få ner helt enkelt. Skippade tankarna på nyttig näringsrik frukost eftersom jag kräktes av grovt bröd, gröt, yoghurt mm. Och då blev det under långa perioder t ex kexchoklad eller nyponsoppa med mandelbiskvier. Absolut inget nyttigt. Men jag fick i mig det, sockret gav snabb energi och fick upp blodsockret så att jag mådde mindre illa och kunde äta vanlig mat senare under dagen. Så mitt råd är: ät det du känner att du kan få ner och strunta i vad det ät. Huvudsaken att du får i dig nåt.