Annawii

READER’S REQUEST – MY HAIR CARE

Lydia har önskat tips på hur jag tar hand om mitt hår så jag tänkte gå igenom det lite kort. För det första försöker jag att tvätta det max 2-3 gånger i veckan för att inte torka ut det för mycket och jag varvar då mellan Rapunzels produkter* (deras inpackning är magisk) och Elvitals ”Fibrology”-serie*. Förstnämnda är mer vårdande medan den andra är en av få serier som faktiskt ger känslan av ett tjockare och fylligare hår. Självklart testar jag andra produkter i bland och jag gillar även Organix kokosdoftande produkter* som också känns väldigt vårdande!
När det kommer till styling lockar jag mitt hår ca: 3 gånger i veckan och då använder jag Rapunzels värmeskydd* eftersom det doftar gott och samtidigt skyddar håret. Jag använder aldrig varmare än 180 grader på min Bosch-locktång då jag har märkt att löshåret inte alls håller sig snyggt lika länge om jag kör varmare. Okej om man plattar håret eftersom man då inte håller lika länge men tänk på att inte köra för varmt med locktången! Min favorithårspray är en budgetvariant från Wella* som gör att lockarna håller hela dagen utan att håret blir sådär hårt och frasigt utan fortfarande är mjukt. 
Som ni säkert vet använder jag löshår från Rapunzel och det byter jag ut var 3/4:e månad beroendes på hur det ser ut. Jag använder deras 60 cm-originalhår i färgen 18/60* och mitt egna hår är nästan lika långt så jag använder det emst för att få tjockar eoch mer lättstylat hår. Jag har nämligen typiskt Skandinaviskt hår som är väldigt glatt och glansigt och därmed är omöjligt att locka. Strukturen på löshåret är lite rejälare så det är grymt bra för oss som gillar stora lockar som håller mer än en timme ;). Och rent färg/klippmässigt gör jag absolut ingenting! Jag har inte färgat/slingat/tonat mitt hår på över 6 år och kommer nog aldrig mer göra det eftersom det sliter på håret (inte toning) och jag gillar min egna hårfärg. Sedan klipper jag mig inte eftersom löshåret smälter in mycket snyggare om man inte har perfekta toppar och jag tycker inte det är speciellt snyggt med en kant mellan ens egna hår och löshåret.
Sist men inte minst är jag även noga med att försöka sova i en lös fläta, jag sätter upp håret på olika sätt så att gummibandet inte ska nöta på samma ställe varje gång, jag använder en tangle teezer* när jag borstar håret och så äter jag överlag en rätt bra kost med mycket grönsaker och proteiner. För det är en sak som jag märkt – slarvar man med maten börjar det till slut synas på hud, hår och naglar med så allt i kroppen hänger ihop!
Hur sköter ni ert hår raringar?
*Adlink
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ANNAWII

      Men gulle du, tack! Tror de flesta har det men man jämför alltid den färgade/tonade/blekta biten med utväxten och till dess att man sparat ut ser ens egna färg supertrist ut tyvärr hihi

  1. Saras liv

    Åh, jag är dålig på att sköta mitt hår. Orkar sällan fixa med det till vardags och för tillfället är det inte mycket fest i mitt liv. 😉 Men det är ju iofs kanske en positiv grej att det får vila från styling. Annars tvättar jag det varannan dag, har i morrocanoil och värmeskydd. 🙂