Annawii

BON BON ZEBRA CUPCAKES

Till Therez baby shower gjorde jag dessa ”Bon bon”-cupcakes med en vit choklad-frosting och eftersom de faktiskt blev riktigt goda tänkte jag dela mitt recept mer er sötnosar!
Det ni behöver till muffinsen är:
3 ekologiska ägg 
2,5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smält smör 
1 dl gräddfil
3,5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
4 msk kakao 
1 påse med Kinders ”Bon bon”-godisar
Börja med att vispa ägg, socke roch vaniljsocker poröst, rör sedan ner det smälta smöret och gräddfilen i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och häll sedan över det i smeten medan du vispar. Placera sedan ut muffinsformar på en plåt, lägg en ”Bon bon” i varje form och fyll på med ca: 2/3-delar av varje form med smet. Grädda därefter muffinsarna på 175 grader i 15-20 minuter (beroendes på vad du har för ugn).
Medan muffinsarna gräddas kan du passa på att göra frostingen:
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna. Vispa sedan ihop smöret så att det blir riktigt krämigt och häll sedan ner den svalnade chokladen. Tillsätt sedan philadelphian samt florsockret och vispa ordentligt så att frostingen blir len och fluffig.
Därefter är det bara att låta muffinsarna svalna efter att de gräddats och sedan kan ni dekorera dem som ni vill. Eftersom vi hade baby shower dekorerade jag dem med strössel i form av bebisfötter men det funkar lika bra med strösselpärlor, ätbara blommor eller att servera dem som de är!
Bon appétit raringar!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.