Här om veckan testade vi ovo-vegetariska schnitzlar med Quorn och de var riktigt goda så jag tänkte dela ett väldigt enkelt middagstips som jag varmt kan rekommendera! Allt man behöver är ett paket schnitzlar, ca: 400 gram fryst blomkål, någon form av creme fraiche (vi körde på vegansk från Oatly), stavmixer, kryddor och valfritt tillbehör. Börja med att slänga in schnitzlarna i ugnen och koka sedan blomkålen till den blivit mjuk och varm. När den är klar häller man av vattnet och mixar den tillsammans med creme fraiche, salt och peppar. Man väljer själv vilken konsistens man vill ha och jag tar gärna fast med lite småklumpar så jag ser till att inte mixa för länge. När moset är klart bör schnitzlarna också vara redo att ätas och då är det bara att servera dem med en klick blomkålsmos och gärna en sallad med avocado om man tycker om det. Väldigt enkelt men ack så gott!
Bon appétit raringar!
men mums vad gott! enkelt och bra 🙂