Annawii

8 THINGS ABOUT ME

Jag är smått besatt av bubbelgum och tuggar minst ett par stycken om dagen. Kanske inte det bästa för tänderna men de är så goda och jag äter ju inte så mycket socker i övrigt så jag tänker att det kanske inte är världens sämsta last. Helst ska det vara de ovan eller röda från lösviktsgodiset!
Jag är nykterist sedan ett år tillbaka och det är ett av de bästa beslut jag någonsin tagit! Min kropp och själ mår så mycket bättre utan alkohol och jag har faktiskt inte blivit ifrågasatt av någon. Däremot märker jag att fler och fler har tagit eller tar samma beslut som mig och det glädjer mig något enormt. Det finns så många människor i samhället som mår dåligt av alkohol på olika vis (inte bara de som dricker utan även närstående till de som dricker) så egentligen förstår jag inte hur alkohol och tobak kan vara lagligt i dag. Men det är ju det och därför känns det kul att så många tar det beslutet själva, för att de vet att de mår bättre utan. Nu dömmer jag absolut ingen som dricker alkohol, det gör merparten av de i min närhet, men det går ju inte att sticka under stolen att den är ett av våra största samhällsproblem som dessutom distribueras av staten. Och i stället oroas vi (läs: INTE jag) för att Sverige håller på att bli ”islamiserat”, vissa är lustiga ;). 
2010 hade jag och mina vänner en egen hiphopklubb vid namn ”Hiphop is so 2010” på nattklubben TC här i Umeå. Det var en riktigt rolig tid för vi DJ:ade själva och det vi saknade i kunskap kompenserade vi med bra musik. Vi spelade mest gamla godingar från 90-talet och vi kunde aldrig stå still bakom DJ-båset så det var dans från öppning till stängning. Kul! 
Jag måste ha någon form av sallad/grönsak/bär/frukt till varje måltid annars kan jag typ inte äta. Det är det som gör allt det andra gott och jag tycker det är lite jobbigt när jag reser och salladen serveras innan maten men då brukar jag försöka spara lite. Är typ tvärtemot de flesta jag känner som har svårt att få i sig grönsaker, jag har svårt att få i mig allt det andra hehe ;). 
Jag duschar inte i onödan utan duschar bara när jag verkligen behöver göra det. Vet att de flesta duschar varje/varannan dag men de tkänns så onödigt tycker jag. kanske beror på att jag blir så frusen eller att jag hellre lägger tiden på nåt roligare haha ;). Jag tar dock hand om min hygien och jag luktar inte illa så tror jag hittat en bra balans som är bra för såväl hud och hår om för miljön! 
Mina katter är verkligen mina små bebisar och jag pratar med och åt dem varje dag, både när jag är själv men även när Micke är hemma. Micke brukar skratta åt mina röster jag gör åt dem eftersom de är så klockrena (man kan verkligen höra vilken röst som är vems) och Micke har t.o.m. börjat apa efter. Roligast är hans låt som han och Kokos sjunger varje kväll: ”Hej lilla Kokos vad ska du in och göra? Jo jag ska faktiskt klänga och förstöra! Hej lilla Kokos vad ska nu du förstöra? Jo jag ska faktiskt gardinerna förgöra!” Och så håller det på till vi ligger och skrattar på golvet haha ;).
Jag är inte så traditionell av mig när det kommer till romantik och sånt där. Det var faktiskt jag som friade till Micke och det gjordes inte på något storartat sätt utan jag gjorde det via sms. Men lika glad blev jag när han svarade ja och det oromantiska i frieriet tog vi igen med ett väldigt romantiskt och fint bröllop i det fria!
Jag är totalt Pepsi max-beroende och har ”slutat” säkert 5 gånger det senaste året. Det går oftast bra i drygt en månad men sedan faller jag tillbaka och börjar om igen. Jag vet att sötningsmedel inte är superfarligt om man inte dricker för mycket men det som stör mig är att jag lägger så mycket pengar på en så onödig sak plus att transporten av läsken inte är bra för miljön. Nu ska jag dock försöka sluta än en gång och jag hopaps innerligt att detta blir det försöket som faktiskt funkar. Det betyder INGET fusk! Inga fler ”Men bara en pepsi max i dag, det är ju faktiskt fredag”. Då får jag välja nåt annat som inte triggar mitt beroende för jag är så less på att betala och bära hem mitt ”svarta” guld”. har ni tips på hur jag ska kunna hålla mig borta från det får ni gärna tipsa!
Berätta gärna nåt roligt om er själv sötnosar!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    När jag slutade med Coca Cola förra året så märkte jag att citronvatten hjälper för mig. Det blev liksom roligare än ett vanligt glas vatten eller mjölk, utan att för den sakens skull vara onyttig. Så mitt tips är att ha i frukt/grönsaker i vattnet för att göra det lite festligare! 🙂 Varför inte färska jordgubbar, frysta hallon eller nåt annat som du tycker om! 🙂

    1. ANNAWII

      Ja tyvärr hjälper inte det, Funlight är det som brukar vara det bästa men det gäller ju sen att hålla sig fri och sedan inte ramla tillbaka. Det är verkligen ett gissel!
      Kram

  2. Anonym

    Haha asså det du skriver om pepsi max, både i inlägget och i kommenterna kunde vart jag. Jag har vart beroende av den skiten i 10 år minst, och vill inte tänka på hur mycket pengar jag slösat… Försöker regelbundet säga men som du säger så är det verklgien ett beroende! Man får abstinens och ingenting funkar och känns kul längre. Jag undrar vilken substans det är i den fördömda drycken som gör det. Har teorier om att det kan vara aspartam, så jag funderar på att göra en aspartamdetox. Får du några tips av dina läsare angående pepsi maxen så dela gärna med dig! Jag behöver också veta =(

    1. ANNAWII

      Ja det är verkligen helt sjukt! Jag rökte när jag var yngre och för mig var det 1000 ggr lättare att sluta med det än pepsin. Det är galet!
      Håller tummarna för oss båda <3

  3. Anonym

    Tänkte på att du skrev i ett annat inlägg att du hade ont i magen – det kan man få av att tugga för mycket tuggummi och läsk!

    1. ANNAWII

      haha jo det är jag fullt medveten om men den gången handlade det om mensvärk innan mens, har inte så bra koll på min kropp tyvärr :/

  4. ISA

    men gud vad kul att få veta! Jag är preciiiis som du med både pepsi och dusch, bara att få vågar erkänna att de inte är så renliga av sig! haha. Jag tvättar håret max en gång i veckan, fifan vad jobbigt det är ju 😉

    1. ANNAWII

      Åh vad kul att det uppskattas och vad kul att du också är så hihi. Känns som att alla duschar varenda dag och jag tänker bara "Hur orkar ni???!!" haha. Sedan finns det ju inget bättre än att vara riktigt skitig och få hoppa in i duschen och bli ren, då känns det mer värt haha

  5. Josefin

    Jomen nog är det skillnad mellan alkohol och att Sverige skulle bli islamistiskt. Jag oroar mig inte för det, för jag hoppas att det inte går så långt. Sverige ska i överlag vara kristet. Och fredligt. Så ser jag på det. Ok att man har en annan tro, men fortfarande ska Sverige ha kristna grunder. Och vara ett fredligt land utan att islamister ska attackera och hota så fort någon säger nåt som inte passar dom. Det som står i tidningarna (och som tyvärr många vänsteraktivister hävdar) att nazismen är Sveriges hot, det stämmer knappast. För det är just islamister som är vårt största hot. Klart att nazismen måste bekämpas med, men det är på en annan nivå. Det är inte vårt största problem.

    1. ANNAWII

      Vi har väldigt olika syn på saker och ting. Sverige är ju ett sekulärt samhälle i dag, med religionsfrihet så klart, så jag tror inte riktigt på det resonemanget. Sen så finns den så kallade "islamiseringen" som så många högerextrema partier/grupper vill trycka på inte. Självklart anpassar vi vårt samhälle efter de individer som bor där men att tro att en grupp vill ta över allt här i Sverige ligger väldigt långt bort från sanningen och är i mina ögon ren och skär propaganda…

  6. Anna

    Vilken rolig lista, en sådan ska jag försöka mig på! Och jag lärde mig en del nytt om dig:)!
    Jag tror inte på förbud och totala stopp, utan tror snarare att när tiden/du är mogen så kommer Pepsin försvinna eller bytas ut automatiskt – och visst finns det mycket värre laster:)?! Något om mig? Jag känner mig till exempel naken utan örhängen och nagellack på tårna!!

    1. ANNAWII

      Åh ja do it babe!
      Jag tror inte heller på förbud när det kommer till vanliga saker men beroenden är nog inte alltid så bra och jag beter mig som en beroende med pepsi max. Måste alltid bunkra och får panik om vi inte har det hemma, det är inte sunt och jag kan inte hantera bara lite grann tyvärr :/.
      Åh jag är likadan med nagellack, måste alltid ha fina naglar hihi
      Kram

  7. Anonym

    Har inga bra tips, mer än att det gåt bra att slappna av och inte göra allt perfekt. Det är bra och viktigt att tänka på miljön men det finns bara en Anna också och om hon mår bra av lite pepsi så gör det ärligt talat ingenting i det stora hela. Även om jag förstår att du har en annan mentalitet. Du gör så mycket bra och gott här i världen, relax.

    1. ANNAWII

      Jo självklart! Jag är allt annat än perfekt men det känns så onödigt att jag lägger så mkt pengar på det och att jag mår dåligt utan. Får fysiska abstinens så tror inte det är jättebra för mig i det långa loppet. Vad gullig du är ändå, ska försöka hitta en bättre balans där pepsin kanske kan förgylla i stället för att vara ett måste/beroende :).
      Kram